Bloggen

Een blog is zo 2015

Een blog is zo 2015. Ja, dat klopt wel. Neem lalog.nl: founded in 2015. Negen jaar lang aan blogs, columns, verhalen en inspiratie. In 2015 schoten de blogs als paddenstoelen uit de grond en de meeste verdwenen net zo snel. En na lang twijfelen -het is immers doodeng om je hersenspinsels op het wereld wijde web te gooien- besloot ik om ook met een blog te starten.

2015 Dus. Ik vond het allemaal heel interessant en zag bloggen als een mogelijkheid om mijn schrijftalent verder te ontwikkelen. Mijn blog werd voor mij een platform waar ik mijn woorden en zinnen kon tentoonstellen. Negen jaar later is het dat nog steeds, al is het op een andere manier dan in de beginjaren van lalog.nl.

Op een uitzondering na, blijft mijn gezin blijft nu buiten beschouwing. Persoonlijke teksten, sure, maar hele mama-blogs met wat we als gezin die week gedaan hebben zijn niet meer aan mij besteed. Ik richt mijn blog liever anders in en volgens mij lukt dat aardig.

En natuurlijk heb ik nog duizend andere ideeën voor deze website. Sommigen werk ik uit, anderen niet. Soms voer ik iets door, soms haak ik af. Maar schrijven; dat blijft.

Een blog is zo 2024

Ook in 2024 blijft bloggen een krachtige en effectieve manier om jezelf, je missie of bedrijf te profileren. Bloggen helpt je bij je persoonlijke en professionele groei. Het kan leiden tot nieuwe inzichten en helderheid.

En een blog kan eigenlijk niet meer ontbreken op een website. Het is toch iets wat je mist en waar je naar zoekt. Blogs zijn een waardevolle toevoeging en bieden bezoekers expertise en informatie. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een groter publiek op een website! Het aantal zoekopdrachten in Google en andere zoekmachines blijft toenemen. Met blogs verhoog je de kans om gevonden te worden door een groter publiek. En dat is best wel 2024, toch?

Ik blijf het tof vinden om anderen te kunnen inspireren met mijn teksten. Al is het één iemand. En belangrijker nog: ik word gewoon nog steeds heel blij van mijn klankbord, mijn gezellige platform. Dus op naar het tiende jaar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *