Bloggen

Bloggen. Is dat nog wel leuk?


Bloggen. Is dat nog wel leuk? Ik vroeg het mezelf de afgelopen maanden regelmatig af.
Eind vorig jaar ging lalog.nl weer de lucht in na een paar maanden offline te zijn geweest. En eerlijk: mijn bezoekersaantallen zijn helemaal ingestort. Als ik het vergelijk met de periode voordat ik offline ging, trekt la log per maand nog maar een derde van dat aantal bezoekers. Of ik dat erg vind? No. Jammer wel, want ik vind het heel leuk om mensen te kunnen inspireren en motiveren. Maar mijn credo is vooral: ik doe waar ik blij van word. Maar dat “gezegd” te hebben: word ik er echt nog wel blij van? Is het bloggen nog wel leuk?

In een wereld van Youtube, TikTok, Reels en Stories heb je daar ook nog ergens de bloggers tussen zitten. De schrijvers. Vloggen is niet aan hen (mij) besteedt. Maar schrijven, creatief zijn met woorden: dat is hun ding. Dat vlogs en TikToks het beter “doen” is allemaal heel leuk, maar daar doe je het natuurlijk niet voor. Althans, als dat je insteek is dan hou je dat niet heel lang vol. Iets creëren en doen waar je energie van krijgt én tegelijkertijd daarmee iets voor een ander kan doen: DAT is waar je het voor doet! Want dat kunnen we wel heel lang volhouden, daar laden we van op.

Nou heb ik me qua hobby’s de afgelopen tijd vooral bezig gehouden met mijn schrijfcursus en die heb ik onlangs afgerond! Nu komt er dus weer wat ruimte om bijvoorbeeld te bloggen. Of niet. Want is het nog leuk? Nou, ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij dus wel. Want: schrijven. En ik heb natuurlijk ook totaal geen verplichtingen omdat het een hobby is. Ik kan mijn creativiteit hier ook helemaal fijn kwijt. Dus ja, voor mij is het bloggen nog leuk. En net zoals dat schrijven blijft, blijft lezen ook. En blogs dus ook. Blogs blijven een krachtig medium, ook in 2022. Je zoekt ze op voor ontspanning, informatie, inspiratie of een heldere blik.

Dus, ja: bloggen is zeker nog leuk!

2 gedachten over “Bloggen. Is dat nog wel leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *