Kids Mama en zo Momlife

Van de kleuterklas naar groep 3

groep 3, groep drie, naar groep 3, geen kleuter meer, basisschool, groot schoolplein, oudste kind, school, mamalifestyle, mamalifestyle blog, mamablog, blog groep 3, lalogblog, lalog.nl, lalog

Van de kleuterklas naar groep 3. Week twee is het inmiddels. Ze had er na de vakantie totaal geen zin in, die lieve Noor van mij. Want na een dagje proefdraaien in juni bij groep 3 wist ze het zeker: de kleuterklas is veel leuker.

Vergis je niet: het is een gigantische overgang van de kleuterklas naar groep 3. Ineens gaan ze van het kleuterplein naar Het Grote Schoolplein. Tussen de grote kinderen. En wat de situatie in de klas betreft? Niks geen spelen meer op de gang in de Pretflat of kliederen bij de zandtafel. Aan je eigen tafel op een stoel blijven zitten it is in groep 3. Een mega verandering en ik snap wel dat Noor daar even geen zin in had.

Na dag één en twee was het trouwens nog steeds niet leuk. Ze kwam erachter dat je in groep 3 niet meer zo vaak mag buiten spelen als de kleuters en als ze gaan gymmen moeten ze een flinke wandeling maken naar de gymzaal verderop in het dorp. Eén en al downgrading dit als het aan Noor ligt, haha.

Nu halverwege week twee is het oké. De gymles van gisteren was “superleuk”, zei ze enthousiast in de middagpauze. En regelmatig mogen ze bij de kleuters op het plein spelen waar ze haar kersverse kleuterzusje Lot dan kan opzoeken. Noor vertelt thuis trots dat sommige dingen “alleen voor groep-3 kinderen zijn” en Lot luistert dan aandachtig. De grote kinderen op het schoolplein blijven wel een beetje eng. En dat zijn ze ook natuurlijk, haha. Nou ja, ik weet van mezelf dat ik de Groten ook altijd intimiderend vond. Gelukkig kent ze de dochter van een goede vriendin van mij en die high-fived haar regelmatig op het schoolplein. Vinden de andere groep 3 kinderen reuze interessant dat Noor haar kent. Zo wordt Het Grote Schoolplein een beetje minder spannend. Fijn.

Tieten?

Ook in de klas vindt Noor het nu leuk. Ze leert “schrijfletters”, rekenen en vieze woorden van klasgenootjes, haha. Echt top dat laatste. “Mama, wat zijn tieten?” klonk het net aan de eettafel. Ook dat is blijkbaar groep 3… 😉

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Leuk als je volgt op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *