Kids Mama en zo Momlife

Voor het eerst naar de kleuterklas

kleuter, kleuterklas, naar de kleuterklas, basisschool, kleuterschool, school, middelste kind, mama van drie, mamablog, mamalifestyle, blog moederschap, lalog.nl, lalogblog

Voor het eerst naar de kleuterklas. Na een artikel over Noor en haar overgang naar groep 3, nu ook een stukje over mijn peuter die ineens een kleuter is geworden! Nou heb ik dat al een keer meegemaakt met Noor, maar met Lot is het een hele andere gewaarwording. Lot is namelijk het middelste kind. Het ondeugende, onbevangen, gevoelige kind dat een onwijze brokkenpiloot is en haar gezicht in de eerste week natuurlijk al open viel…

Hallo kleuterklas

Totaal geen twijfel had ze om het schoolplein op te stappen, vorige week maandag. Wel keek ze voorzichtig steeds mijn kant op en afwachtend richting haar nieuwe juf. Daar stond ze! Mijn lieve, kleine Lotje die in één klap een stuk groter werd daar op dat schoolplein. Klaar voor de kleuterklas. Klaar voor een nieuw avontuur, nieuwe dingen ontdekken en languit op je gezicht gaan op het schoolplein. Dat laatste deed ze dus al in de eerste week.

Valpartij in de eerste week

Ik kreeg een foto doorgestuurd van de man terwijl ik aan het werk was. Een guitig gezichtje met lelijke schaafwonden keek me aan. Lichtelijk gealarmeerd belde ik naar het thuisfront. Lot had ruw gespeeld met haar vriendinnetje op de glijbaan. En toen lag ze naast de glijbaan. Dat soort werk. Tja, dat is Lot.

Super moe

Verder ging het heel erg goed! Ze vindt het leuk, heeft er zin in en verteld volop over haar schooldagen. Zo mocht ze al het hulpje van de juf zijn, vindt ze de gymlessen erg leuk en ook het digibord en de Pretflat zijn een hit. Ze was er ook echt aan toen, die Lot van ons. Ik merkte in die hele Corona-toestand dat ze meer dan ooit verveeld was thuis. Maar die hele dagen naar school en de speelafspraakjes na schooltijd hakken er toch best wel in en dat merkt ze zelf ook. “Ik ben super moe van school, mama,” zegt ze dan en soms kruipt ze dan even lekker weg onder een dekentje om wat bij te tanken.

kleuter, kleuterklas, naar de kleuterklas, basisschool, kleuterschool, school, middelste kind, mama van drie, mamablog, mamalifestyle, blog moederschap, lalog.nl, lalogblog

Super knap hoe die kleine kleuters zich razendsnel aanpassen aan school, het ritme en de regels. Maar hoe heerlijk dat ze ook gewoon nog even zo wegkruipen?! Nu nog die valpartijen ontwijken 😉

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

 

Leuk als je volgt op Instagram en Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *