Kids Mama en zo

Vakantie voorbij: terug naar de school run

opstarten, gezin, ouderschap, moeder, moederschap, kinderen, school, schoolvakanties, ritme, opvoeding, moederschap, lalog.nl, lalog

Met de kerstvakantie achter de rug, zijn de scholen inmiddels weer begonnen. Heerlijk en jammer tegelijk. Want hoewel het weer een hoop ruimte geeft wanneer de kids op school zitten, zijn de gezelligheid en het relaxte ritme dat de kerstvakantie altijd met zich meebrengt toch ook altijd wel erg fijn. Maar de langgerekte en lome ontbijtjes zijn weer omgewisseld voor de good old school run…

School run

Hoewel we ons als ouders zijnde, zoals zo vaak, voornemen om nu écht ruim op tijd te zijn voor school, is het toch altijd weer rennen en vliegen geblazen. En is het nu niet, dan sluipt het er straks weer wel in.

Van kinderen wassen tot broodtrommels vullen, haren fatsoeneren en snoetjes afvegen: het is gewoon ook echt heel veel wat je in zo’n ochtend voor elkaar moet krijgen. Zelf douchen en ontbijten komt daarna wel. Als je al niet gewoon naar je werk hoeft…

Goede voorbereiding is het halve werk

Ja, ja: goede voorbereiding is het halve werk. Maar dan nog. Ook wanneer de outfits van de kinderen klaar liggen, de ontbijttafel vooraf gedekt is en de broodtrommels voorbereid zijn krijg je alsnog wel eens met een haastige school run te maken. Je stelt je namelijk in op de “extra” tijd die je met de voorbereiding bespaart die je dan onopgemerkt alsnog opvult met allerlei andere dingen waardoor je weer tijd tekort komt.

En als we ons als ouders al niet rijk rekenen met extra gewonnen tijd, dan treuzelt er altijd wel een kind. Of erger: meltdowns in the morning. Dan kom je gegarandeerd te laat, hoe goed voorbereid je ook bent.

Beste tip

De allerbeste tip die meteen veel effect heeft op je morning routine met de kids: zelf al helemaal ready zijn voordat de kids wakker worden.

Als jij al helemaal gedoucht, aangekleed en fris in een make-upje zit, dan zit al in een flow en kun je makkelijk doorpakken. Zo hoef je voor jezelf niets meer te regelen en kun je pas echt gaan voor een minder gehaaste school run!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *