Lifestyle Mama en zo Momlife

Verre reizen maken? Liever op de camping in Nederland!

vakantie, Beekse Bergen, kamperen, vakantiepark, blog, mama-blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, vakantie met kinderen, La Log.nlHebben jullie al iets geboekt voor de zomervakantie? Vorige week legde wij de huurcaravan vast en boekten we een leuke kindercamping in Nederland. We’re good to go. Of nou, ja, eerst moet het überhaupt nog zomer worden natuurlijk, haha. Maar met het huren van de caravan waren we nog maar net op tijd want bijna alles was volgeboekt. Maar gelukkig nu nog geen vakantiestress hoor want het is dus gelukt. Waarom wij dit jaar weer voor een vakantie in Nederland met de caravan gaan, vertel ik vandaag!

vakantie, Beekse Bergen, kamperen, vakantiepark, blog, mama-blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, vakantie met kinderen, La Log.nl

Waarom kamperen?

Natuurlijk hebben Wim en ik ook wel verre reizen gemaakt. Althans, ik vond het ver genoeg, haha. Voordat we kinderen hadden zijn we twee keer op Curaçao geweest, onze huwelijksreis ging naar Aruba en in 2013 hebben we een grote rondreis door Noorwegen gemaakt. Verder zijn we ook in Spanje en Italië geweest maar dan houdt het ook wel op. Kamperen deden we vooral. In een tent van indrukwekkend formaat. Met slaapcabines enzo. De Belgische Ardennen is favoriet. Maar toen we Noor kregen en voor het eerst enthousiast met de tent gingen kamperen met een baby van zes maanden, bleek dat toch niet zo’n heel groot succes te zijn. We besloten het kamperen de komende jaren maar even uit te stellen en twee jaar geleden gingen we voor het eerst weer naar een camping. Met een caravan en twee kleine kinderen. Heerlijk met mijn blote voeten in het gras, daar hou ik zo van! Veel buiten zijn, met de kindjes spelen op het veldje voor de caravan, wijntjes bij zonsondergang en later, als het buiten wat afkoelt, in de voortent (met lichtslinger natuurlijk) een boekje lezen of een spelletje doen. Zo fijn! Na vorig jaar twee weken in een vakantiehuisje te hebben gezeten, kiezen we nu toch weer voor kamperen 🙂

vakantie, plog, Beekse Bergen, vakantiepark, bungalow, bungalowpark, vakantie met kinderen, dierenpark, foto's, blog, mamablog, lifestyle blog, mamalifestyleblog, lalog, la log.nl

Waarom in Nederland?

In 2017 stonden we op de camping bij de Beekse Bergen. Ja, dat kamperen mag van ons dus gewoon in Nederland zijn. Of de Belgische Ardennen 😉 De voornaamste reden is de temperatuur. In Nederland kan het behoorlijk heet zijn maar Wim en ik gaan de hitte niet bewust opzoeken want daar houden we niet zo van. Echt, alles boven de 25 graden vinden we gewoon niet meer zo fijn. Kleine kans dat we ooit nog terug naar de Nederlandse Antillen gaan dus 😉 Noorwegen, daar hebben we allebei een beetje ons hart aan verpand, maar dat komt als Noor en Lot groter zijn. Voor nu vind ik het ook zo fijn dat we geen hele dag (of dagen) onderweg zijn naar een vakantiebestemming. En voor de meiden hoeven we ook niet ver weg, want alles buiten ons dorp voelt voor hen als een vakantiebestemming, haha.

Wat een luxe!

Tja, wij vinden kamperen in een caravan best wel een beetje een luxe omdat we dus jarenlang met een tent zijn weggeweest. Je hebt gewoon een goed bed, kunt er koken, wc’tje erin en als het een keer slecht weer is dan kun je nog wat. Met een tent kun je geen kant op maar met een caravan is het goed te doen vind ik. En ook fijn: als je op een camping zit die je niet bevalt, dan pak je je boeltje en rij je gewoon on to the next!

Camping boeken

Het zit in de planning om over één of twee jaar zelf een caravan aan te schaffen. We willen deze op onze eigen grond gaan stallen maar we hebben nog geen akkoord bij de gemeente (zucht). Nog maar een jaartje huren dus. Als de meiden ouder zijn, zullen we ook vast wel richting het warme (blehhh, haha) Spanje of Frankrijk gaan, maar nu ze het op een kindercamping in Nederland nog net zo leuk vinden kiezen we daar voor. Ik had er voor deze zomer al snel één op het oog. Een Sprookjescamping in Drenthe. Ik werd helemaal enthousiast van de gethematiseerde toiletgebouwen! Ge-wel-dig! Hij is dus geboekt 🙂

Hoe gaan jullie het liefst op vakantie? Nieuwsgierig naar de Sprookjescamping (#nospon)?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Instagram
Facebook

Eén gedachte over “Verre reizen maken? Liever op de camping in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *