Interieur & thuis Kids Mama en zo

De voorzolder: van rommelhok naar speelkamer

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

Op een productieve ochtend toverde ik, samen met Lot, onze voorzolder om tot een fijne speelkamer voor de meiden! Het was eerst een rommelhok. Je kent het wel; daar waar een jaarvoorraad aan shampoo, douchegel en wasmiddel te vinden is tussen allerlei speelgoed wat allang niet meer gebruik wordt… Hoe ik er een speelkamer van maakte zie je hier!

Rommelhok

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

Nou moeten we de zolder nog helemaal gaan aanpakken en opknappen, en misschien wordt de voorzolder ooit nog een volwaardige kamer, maar voorlopig kunnen Noor en Lot er lekker hun gang gaan. Onze zolder bestaat uit drie (!) ruimtes: de zolderkamer waar ik mijn sportruimte heb en Wim zijn computerhoek, de voorzolder en het washok. Super luxe natuurlijk al die ruimte op zolder en ik vond het zo jammer dat we die voorzolder helemaal niet goed benutte! Samen met Lot maakte ik er iets leuks van toen Noor op school zat… Hier de na-foto’s!

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

speelkamer, zolder, zolderkamer, rommelzolder, tips, kinderkamer, spelen, speelhoek, tips, kinderen, speelgoed, blog, interieur, wonen, gezin, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

 How to?

Als eerste ruimde ik de “voorraadkast” (mijn oude boekenkast) op. Ik gooide een volle vuiliszak weg met producten die ik zeker al jaren had staan nooit gebruikte. Ook oude rommeltjes als monstertjes, oude toilettasjes en what not pleurde ik gewoon weg. Lekker opgeruimd 😉

Het witte kastje dat in het washok staat, was gevuld met oud beddengoed en kussens en het meeste ervan deed ik ook weg. Sommige dingen bewaarde ik nog maar dit kreeg een andere plek zodat het kastje helemaal leeg was om te vullen met mijn voorraad shampoo en co. Zo was de boekenkast op de voorzolder leeg en daar staat nu speelgoed in. 

Ik sleepte twee delen van onze oude bank (die stonden op z’n kant op de zolderkamer) de voorzolder op en maakte er zo een hoek van (aan de andere kant ervan hangt de was) die de speelruimte afschermt. Verder plakte ik hier en daar decoratiestickers, hing een bloemenslinger en oude, roze gordijnen op die ooit van een hemelbed waren en legde een kleedje neer. Ready!

De meiden zijn helemaal blij met hun eigen plekje op zolder. Het is zo handig als ik de was moet doen, op de zolderkamer mijn sportlessen ga instuderen, of iets achter de computer moet doen. Ideaal! En natuurlijk is de zoldertrap voorzien van een traphekje.

Hebben jullie nog ergens anders dan in de woonkamer een speelhoek ingericht? Check ook onze knutselhoek!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Instagram
Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *