Mama en zo Momlife

Help, ik zit in een mama-cocon!

mama-cocon, mama zijn, moeder, baby, peuter, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Ja, ik zal het zelf maar zeggen… ik zit erin hoor: de mama-cocon! Ik dacht dat ik bij één kind al in die cocon zat, maar niets is minder waar. Nummer twee is gearriveerd en it’s on. Volle bak. Kon ik bij één zo’n lief hummeltje nog best goed alle ballen in de lucht houden, zo hard vielen ze bij de komst van hummeltje nummer twee want: bye bye tijd voor jezelf. Vaarwel rustmomentjes. Dag sociaal leven. Maar ik zou nooit zo’n moeder worden. Nooit. Hahaha, sukkel, daar zit ik dan in mijn cocon. Benieuwd hoe het er hierbinnen is? Read along…

Als ze allebei wakker zijn kan het hierbinnen nogal chaotisch zijn. En met hierbinnen bedoel ik niet de woonkamer, maar de cocon. Want de cocon reikt veel verder dan ons huis. De cocon zit als een aura om mij heen, zeg maar. En in die cocon ben ik altijd aan het zorgen. Aan het kijken. En aan het wassen trouwens. Altijd die was, maar goed, haha.

Misschien heb je wel gelezen dat ik stop met lesgeven op mijn twee sportscholen. Naast mijn parttime baan bij de Efteling en sinds de komst van Lot, is het gewoon teveel. Ik was tot vorige week meestal zes dagen in week bezig en dat wilde ik niet meer. Het voelde niet goed in mijn mama-cocon… Ja, dat dus. Maar nu werk ik drie, en nu in het laagseizoen soms twee, dagen in de week en verder kan ik me volledig op de kindjes storten. Dat voelt zo fijn! Natuurlijk blijf ik een sport-freak en blijf ik sporten maar nu deel ik die tijd zelf in. Naar hoe het die week uitkomt. En thuis hoef ik niks meer voor te bereiden dus dan is het in de mama-cocon minder chaotisch. Wel zo fijn. En er is nu ook meer ruimte voor een sociaal leven. Een beetje dan. Want die cocon blijft een feit. En ik vind de cocon fijn. Het zorgen voor mijn meisjes, dat ik zoveel bij ze kan zijn, dat ik ze zie opgroeien… dan voel ik me helemaal gelukkig in mijn mama-wereldje. Of het nog de zwangerschapshormonen zijn weet ik niet, maar laat mij maar lekker moederen. En werken. En sporten. En sociaal doen. Dan kruip ik daarna weer snel terug in mijn cocon!

Zijn er nog meer mama’s helemaal happy in hun cocon of is het chaos?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Eén gedachte over “Help, ik zit in een mama-cocon!

  1. Oh dat is zo herkenbaar! Nu zit ik nog met 1 meisje, maar dat kan nu letterlijk ieder moment veranderen in 2 meisjes en door de zwangerschap (en naderende bevalling) zit ik inmiddels ook lekker te cocoonen in m’n huis met beentjes hoog ? zal er nog maar even van genieten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *