Baby Mama en zo Zwanger

De baby uitzet: wat wel en wat niet?

baby uitzet, babyspullen, kraamtijd, baby, new born, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log

Je bent al twaalf weken zwanger en je hebt echt nog niet genoeg hydrofiele doeken! Ook is de baby-gym nog niet in huis en moet er nog een wipper aangeschaft worden. En moet er wel of geen draagdoek komen? Relax mama! Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik ook zo hoor, haha, maar nu gaat het een stuk relaxter. Het is ook heel veel als je je eerste kindje krijgt, die babyuitzet, maar laat je niet gek maken door talloze lijstjes van bedrijven en winkels! Wat is handig om te hebben en waar kun je heus wel zonder? Ik geef je een aantal tips voor de babyuitzet.

Het standaardlijstje ken je waarschijnlijk al. Ja, die met die hydrofiele doeken, zes paar sokjes en een thermometer. Daar gaan we het niet over hebben, maar ik geef je wel een aantal andere tips…

Wat is handig?

Een tweede aankleedkussen
Een tip van onze kraamverzorgster en we schafte het meteen aan! Het is niet duur, maar wel een groot gemak vind ik. Zo hoef je niet steeds naar de babykamer te lopen om het van de commode af te pakken (en terug te leggen!). In het begin gebruikte ik dat extra kussen overal om Noor op te leggen: in ons bed tussen ons in (gezellig na het voeden of om zomaar wat te spelen als je baby wat ouder is), in de box (lekker zacht en comfi) en zelfs nu gebruik ik dat tweede kussen nog steeds na het badderen. Hij staat standaard in de badkamer zodat ik Noor na haar bad daar lekker op kan zetten om af te drogen.

Overslagrompertjes
Love them or hate them, maar ik vond het ideaal: zo’n rompertje dat ik niet over het tere hoofdje van mijn new born hoefde te sjorren. Ik gebruik ze alleen de eerste weken, in de kleinste maatjes.

Een next-to-me bedje
Dit is echt een aanrader! Bij zo’n bedje kun je één zijkant omlaag klappen en tegen je eigen bed aanschuiven. Handig! Zo kun je je baby vlak naast je laten slapen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je over ‘m heen rolt (!!).

baby uitzet, babyspullen, kraamtijd, baby, new born, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log

 

Flessenborstels op voorraad
Die gaan er hard doorheen! Qua flessen zijn de exemplaren van Dr. Brown’s trouwens favoriet. Ik heb lang gezocht naar flessen waarmee Noor zich niet verslikte en met dit systeem ging het eindelijk goed. Ook nu weer een must dus!

Een steuntje voor in het baby bad
Wij kochten een steuntje waar Noor al heel snel in kon liggen waardoor ik mijn handen vrij had met haar in bad doen. Ik vond dat echt een heel fijn hulpmiddel.

baby uitzet, babyspullen, kraamtijd, baby, new born, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log
Ook super leuk: een boekje voor de kraamvisite. Dat hadden wij bij Noor niet, maar nu gekregen van oma!

Neutrale olie
Om je kindje lekker in te smeren of een babymassage te geven (o.a. tegen krampjes). Gebruik liever geen baby bodylotion met allerlei toegevoegde parfum, maar een natuurlijke olie (bijvoorbeeld amandelolie of de olie van Weleda).

Vanish
En schaf maar meteen een extra pot aan en een emmer waar je vieze rompertjes in kan laten weken. Echt doen. 😉

Een plastic bakje op de commode
Om even die vieze luier in te dumpen zodat je ‘m straks kan oprollen en veilig in de luieremmer kan lozen. Vind ik super handig en gebruik ik nog steeds! De luieremmer staat pal naast de commode, maar ik vind het fijn om eerst Noor helemaal te verschonen zodat ik niet met één hand hoef te klooien om die poepluier helemaal in te pakken en zonder viezigheid in de luieremmer te krijgen.

Een flesje of pompje handzeep zonder water
Het liefst desinfecterende. Zet ‘m op de commode zodat je na het verschonen van een vieze luier je handen makkelijk kunt reinigen voordat je met je handen weer aan het hoofdje zit om het rompertje of truitje weer aan te doen.

Wat je niet nodig hebt…

En een aantal dingen die je nou echt niet nodig hebt. Of, nee: wat IK nou echt niet nodig heb. Want misschien kun jij wel helemaal niet zonder dat afdruiprekje voor de flesjes. Dan moet je die zeker aanschaffen! Maar wat ik na de geboorte van Noor niet gebruikte is het volgende:

Flessenverwarmer
Je kunt tegenwoordig gewoon warm water uit de kraan gebruiken of gekookt water uit de waterkoker (voldoende afgekoeld).

Magnetronsterilisator
Wat wij deden was gewoon de flesjes vijf minuten uitkoken in een pan met water en klaar.

Speciaal afdruiprekje voor flesjes
Je kunt gewoon een normaal (nieuw) afdruiprekje gebruiken of de flesjes op een schone theedoek laten drogen.

Navelbandjes
Nog nooit gebruikt!

Draagtuigje
Wij hadden een Chicco draagtuigje voor Noor en dat zat echt niet fijn: het trok aan alle kanten en Noor zat niet dicht tegen me aan. Ze hing er echt in. Deze keer wil ik wel graag een draagdoek gaan proberen want het idee van mijn baby dicht bij me te dragen vind ik wel erg fijn.

Waar kun (of kon) jij echt niet zonder bij je new born en wat was compleet nutteloos?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *