Body & food Lifestyle Zwanger

Beter slapen? Tips!

beter slapen, tips, nachtrust, kussen, traagschuimkussen, blog, lifestyleblog, La Log, Living Comfort

Ik stomp regelmatig mijn kussen in elkaar. Gewoon ineens. Ik lig dan al een hele tijd te wachten om in slaap te komen, en ben ook echt moe maar: ik lig niet lekker. Tegen de tijd dat ik mijn kussen voor de zesde keer herpositioneer (!) ben ik zo wakker en gefrustreerd dat ik net zo goed beneden kan gaan zitten. Slapen lukt dan toch niet meer. Herkenbaar? Slecht slapen is killing! Hier lees je vier tips waarmee je meer uit je nachtrust haalt.

Te beginnen met dat kussen…

Nu ik aan het eind van mijn zwangerschap ben, ontkom ik er niet aan: ik word ‘s nachts wakker. Maar ik heb het weten te beperken tot bezoekjes aan het toilet door een blaas waar een baby tegenaan duwt. Mijn kussen is namelijk vervangen! Ik mocht het Energy+ traagschuim kussen van Living Comfort testen en voilà: geen gefrustreerde Wendy meer die midden in de nacht haar kussen in elkaar stompt. Wel zo fijn voor Wim. Mijn nieuwe kussen zorgt namelijk voor het volgende:

Correcte ondersteuning van het hoofd;
Ontspant hoofd, nek en schouders;
Juiste houding van de nekwervels;
Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie.

Het Energy+ kussen is geschikt voor elk type slaper omdat je de traagschuimvlokken eruit kunt halen of bij kunt vullen zodat het kussen voor jou perfect ligt! Toegeven: de eerste paar nachten lagen een beetje onwennig maar nu wil ik geen ander kussen meer! Het kussen is stevig, maar zacht. En de beste manier om het te omschrijven is: het neemt de vorm van je hoofd aan. En dat ligt zo fijn! Ik slaap eerder in en word uitgerust wakker (voor zover het mogelijk is door mijn zwangerschap, haha). Maar vooral dat inslapen is super fijn want ik lig nu gewoon meteen al lekker. De hoes om het kussen heen kan gewassen worden op 60 graden en het kussen is antiallergisch.

beter slapen, tips, nachtrust, kussen, traagschuimkussen, blog, lifestyleblog, La Log, Living Comfort
Ik kreeg het kussen binnen in een mooie hoes en Noor probeerde het meteen uit!

Nog drie tips om je nachtrust te bevorderen:

Geen beeldschermen in bed!
Tv uit! Tablet uit! Telefoon uit! Zet je telefoon uit voordat je in bed stapt, eigenlijk het liefst nog een uur ervoor. Door de prikkels en het blauwe licht dat het beeldscherm afgeeft, wordt je weer helemaal wakker. Ook de informatie die je net hebt gezien of gelezen moet eerst verwerkt worden. Niet echt bevorderlijk als je juist net wilt gaan slapen…

beter slapen, tips, nachtrust, kussen, traagschuimkussen, blog, lifestyleblog, La Log, Living Comfort
Uit!

Dim het licht voordat je naar bed gaat
Dit zorgt voor de aanmaak van melatonine; het stofje dat je slaperig maakt. Op onze slaapkamer hebben wij alleen maar dimlichten, wat echt fijn is. Zo heb je geen bouwlamp meer in je face die je wakker maakt voordat je je bed in stapt.

Ga op tijd naar bed!
Klinkt heel logisch, maar ik loop er ook elke keer weer tegenaan. Dat komt zo: ik heb altijd nog een hele hoop te doen voordat ik uiteindelijk op onze slaapkamer beland. Zoals de laatste dingen in de vaatwasser zetten, een containertje melkpoeder maken voor het flesje van Noor de volgende ochtend, de konijnen nog wat lekkers geven en hun drinken bijvullen, soms nog een was ophangen (de haat als ik dat even vergeet!) en dan het hele riedeltje van lenzen uitdoen, make-up eraf halen, opfrissen, tanden poetsen, plassen, pyjama aan, plassen, in bed stappen, plassen, haha. Dus: calculeer een half uur extra in!

Hoe is jouw nachtrust? Stomp jij je kussen wel eens in elkaar? Slaap lekker 😉
lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 
*Dit artikel is gesponsord

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *