Lifestyle

De plastuit. Pom, pom, pom…

de plastuit (1)
Daar zit ik dan op Lowlands. Zonder plastuit…

Vorige week waren mijn vriendinnen over de vloer. We hadden een meidenavondje. En wat voor een. Op een gegeven moment ging het gesprek over een plastuit. Dat heb je wel eens. Althans, wij dus wel. We hadden het eerst over festivals, toen over iemand die een dixie wilde doorspoelen (?) en toen was daar de plastuit.

‘Hoe werkt zo’n ding dan?’ vroeg K. verbijsterd.
‘Nou, ja gewoon staand,’ antwoordde C.
‘Ja, en dan? Moet je broek dan helemaal uit of wat? Anders loopt de boel er toch naast? Want dan snap ik het nut niet van die plastuit. Hurk dan gewoon neer en laat de boel lopen,’ ging K. verder.

A. en ik luisterden gefascineerd, want inderdaad: hoe werkt zo’n plastuit nou precies? Maar C. wist het ook niet tot in de fijne puntjes uit te leggen. Gelukkig had ik mijn tablet binnen handbereik en opende Google. Serieus. Dat moet je eens doen. Ja, doe ‘ns. Open Google, type ‘plastuit’ in en zoek op afbeeldingen.

Met een mengeling van afgunst en nieuwsgierigheid bekeken we de afbeeldingen. Want natuurlijk zochten we op afbeeldingen. En we kregen dit te zien:

In het kader van 'naakt is alles beter' haha!
In het kader van ‘naakt is alles beter’ haha!*

‘Ja, hallo! Die is naakt!’ riep K. ‘Naakt is alles beter!’

Haha, wat? Naakt is alles beter??? Ondertussen lagen we natuurlijk onder tafel van het lachen. Wel met kleren aan. Want naakt is alles beter? Don’t think so K.! Probeer maar eens naakt te gaan sporten. Kijk, daar ga je al, haha!

Die mening deel ik dus niet met vriendin K., maar terug naar de plastuit. Want we weten nog steeds niet of de helft er naast loopt als je ‘m gebruikt. Sta je daar op een festival tussen de kerels te plassen. Dat is één ding. Maar je loopt dan de rest van de dag misschien wel met een natte broek. Stinkend naar je eigen plas.

Dus, wat ik wil weten: is er IEMAND die ervaring heeft met een plastuit? Of zal K. het zelf moeten testen? Met broek aan natuurlijk, haha. 😉

Op camping 1 op Lowlands kun je ook zomaar een plastuit tegen komen!
Op camping 1 op Lowlands kun je ook zomaar een plastuit tegen komen!

xx Wen

*bron foto 2

10 gedachten over “De plastuit. Pom, pom, pom…

 1. Haha, ik heb het weleens geprobeerd, maar het lukte me gewoon niet om te plassen. Eén jaar op lowlands waren er speciale damespispalen, en mocht je het proberen. Er zaten extra deurtjes omheen, voor het geval de broek op de knieën zakte… Ik kan er helaas geen plaatjes van vinden :/

 2. Serieus; dit heb ik me nu dus ook altijd afgevraagd!
  Ik luisterde voorheen graag naar mijn eigen gezeik (uhm plas). Ik moest ook vaak op een dag en al helemaal als we op uitstapje waren, leek dit mij een handig iets. Maar nooit uitgeprobeerd (helaas).
  Na mijn bevalling bleek mijn blaas opgerekt te zijn (al probleem voor de zwangerschap achteraf)
  Voor twee weken een katheter gehad zodat blaas kon krimpen en tadaa! Probleem opgelost.
  Ben ook erg benieuwd of er lezers zijn die ervaring met een plastuitje hebben 🙂

 3. Ik ben ook heel benieuwd!!! Heb ze nooit uitgeprobeerd, wel vaak over getwijfeld als ik m’n tas inpakte voor Pinkpop of Lowlands. Hihi naakt is alles beter?! Ziet je vriendin zichzelf ook naakt door de appie gaan??? 😉

 4. Er zijn verschillende soorten P-Mates:
  Plastic en wegwerp. Het mag duidelijk zijn dat wegwerp veel hygiënischer is dan plastic, want die moet je uitspoelen met water. Maar je gaat het op een gegeven moment wel ruiken, hoe veel je ook spoelt.

  Kijk eens op deze site, dan zie je ook hoe het werkt; niet naakt (onzin natuurlijk), maar gewoon comfortabel, snel, maar vooral hygiënisch! http://www.p-mate.com

 5. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar mijn moeder wel. Ze staat elke dag altijd enorm in de file en heel af en toe staat ze tot midden in de nacht vast. Toen heeft ze dus wegwerp plastuiten gekocht (maar gelukkig nog nooit hoeven te gebruiken). Wel heeft ze m thuis eens getest en blijkbaar gaat het best goed 🙂

 6. O hoe krijg jehet verzonnen om over een plastuit te schrijven. Ik lig helemaal krom van het lachen.
  Ik denk niet dat ik er zo een zal gaan gebruiken. Ha ha ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *