Lifestyle

Mijn trouwjurk is weer schoon door een handwasje!

trouwjurk reinigen, trouwjurk, trouwjurk wassen, trouwen, lifestyle, blog, lifestyleblog, La Log
Oef, dat was spannend: mijn trouwjurk in bad doen! Waarom ging mijn jurk in bad? Het is een jurk met een verhaal.

Vierendertig jaar geleden trouwde mijn moeder in die jurk. Vijf jaar geleden ik. Wat was ik trots dat ik mijn moeders jurk kon dragen! Ik had de jaren 70-stuff eraf laten slopen en de jurk helemaal naar mijn zin laten aanpassen. Het mooie, originele kant is daarbij behouden. Maar dat was dus ook het probleem toen ik ‘m een jaar na de bruiloft (don’t ask…) wilde laten stomen. Dat ging dus niet.

Bij elke stomerij kreeg ik te horen dat het op zich wel kon, maar dat ze dan het kant van het zijde af moesten halen omdat het kanten stofje het anders niet zou overleven. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Elke keer ging ik weer met mijn jurk veilig onder mijn arm terug naar huis, want mijn jurk uit elkaar laten halen? Nooo! Stiekem vond ik het niet heel erg dat mijn jurk niet gereinigd kon worden want ik vond het doodeng om ‘m uit handen te geven!

trouwjurk reinigen, trouwjurk, trouwjurk wassen, trouwen, lifestyle, blog, lifestyleblog, La Log

trouwjurk reinigen, trouwjurk, trouwjurk wassen, trouwen, lifestyle, blog, lifestyleblog, La Log
Toch vond ik het zonde om mijn jurk zo te laten; de onderkant en sleep waren echt vies. Dus belde ik naar de dame die mijn jurk had vermaakt. Ze zei doodleuk dat ik mijn jurk gewoon een handwasje kon geven, haha! Hup, hoepel eruit en badderen maar. Dat heb ik dus gedaan en het resultaat is -zoals je ziet- super: mijn jurk is weer helemaal wit! En ik heb gewoon een handwasje van het Kruidvat gebruikt.

Weer helemaal wit!
Weer helemaal wit!

Mij trouwjurk hangt alweer een hele tijd veilig op zolder mooi te zijn. En natuurlijk trek ik ‘m stiekem nog wel eens aan. Met hoepel en al. Kan best. Lekker wit is ie ook.

Hoe heb jij je trouwjurk laten reinigen?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en like La Log op Facebook!

12 gedachten over “Mijn trouwjurk is weer schoon door een handwasje!

  1. Maar Wendy, nu willen we natuurlijk ook zien hoe hij er ‘aan’ uit zag! Wel echt heeeel gaaf om in de trouwjurk van je moeder te trouwen, zou ik ook wel willen…

    1. Ja, zou ik gewoon proberen als ik jou was Marijke! Als je je jurk in een lauw badje doet kan er niks mis gaan. Succes!

  2. Wat goed dat je jurk weer schoon is. Ik snap wel dat je hem niet uithangen wou geven. Fijn dat het zo geregeld kon worden. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoe de jurk je staat.

  3. Ik heb geen trouwjurk 🙂 zie je mij al in een trouwjurk lopen? Ik ben op Costa Rica getrouwd, rokje en slippers aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *