Mind & body Mind & mindset

Neem geen genoegen met minder

zelfliefde, passie, dromen, doen waar je blij van wordt, mindset, mindful, persoonlijke ontwikkeling, blog, lalog.nl
Genoegen nemen met minder? Don’t! Gá voor die droombaan, eigen onderneming, nieuwe cursus of hobby. Neem geen genoegen met minder. In je werk niet, in een relatie niet. Nooit.

Je leven inrichten zoals jij het wil. Dat klinkt misschien logisch, maar het gebeurt nog té vaak dat mensen niet tevreden zijn met waar ze nu in het leven staan. Ergens wringt het dan. Bij de één is dat omdat die eigen onderneming er nooit van gekomen is en bij de ander is dat misschien wel vanwege een uitgebluste relatie.

Maar als het op één vlak wringt, dan sijpelt dat door heel je leven heen. Het beïnvloed -zo ongeveer- alles. De makkelijkste weg is om het maar gewoon zo te laten. Je kabbelt verder door het leven heen met een knagend gevoel op de achtergrond.

(On)mogelijk?

Stel je voor dat het je droom is om een eigen onderneming op te zetten, maar dat je niet zomaar kunt stoppen met je huidige baan. Er moeten nou eenmaal rekeningen betaald worden, right? Wat kun je dan wél doen om nu al dichter bij je droom te komen? Misschien is het een mogelijkheid om naast je werk al voor een aantal uren te beginnen met jouw onderneming! Start met een website of een Instagram-account om jouw dienst of product aan te bieden.

Ook als je niet gelukkig bent met je werk en je hart eigenlijk ergens anders ligt, hoef je ook niet meteen alles achter je te laten. Wat kun je wél doen? Eens -informeel- in gesprek gaan bij een bedrijf waar je zou willen werken. Zoek uit wat je nodig hebt om de functie die je graag zou willen hebben, te kunnen krijgen. Misschien kun je alvast een cursus volgen? Of een aantal keer meekijken in een soortgelijke functie?

Je kan ervoor kiezen om alles zo te laten. Maar dan neem je genoegen met minder en waarom zou je dat doen? Je kunt er ook voor kiezen om het anders te doen. Andere keuzes te maken, knopen door te hakken.

De eerste stap

Dit doe je door simpelweg de eerste stap te zetten. Als dit eng voelt, dan zit je goed. Door angst kun je groeien, veranderen en verder komen. Maar dan moet je dat wel willen.

Die eerste stap mag heel klein zijn. En alle volgende stappen trouwens ook. Stel subdoelen en ga lekker op onderzoek uit. Maar kom in ieder geval in beweging als je voelt dat het ergens wringt. Onderneem actie, hoe klein ook, want waarom zou je genoegen nemen met minder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *