Mind & body Mind & mindset

Het mag ook niet leuk zijn…

het mag niet leuk zijn, niet leuk, niet alles is leuk, niet altijd happy, mindset, acceptatie, tevreden zijn, tevreden, persoonlijke groei, lalog.nl, lalog
Het lijkt vaak alsof we het allemaal altijd maar leuk moeten hebben. Blije bekken op social media vertellen ons dat we ons hart moeten volgen en moeten doen waar we blij van worden. En dat is ook zo. Sterker nog: je doet jezelf flink tekort als je niet naar je hart luistert. Maar het beeld wat daarbij geschetst wordt -dat je intens gelukkig zult worden als je dit of dat gaat doen- klopt niet helemaal.

Let’s keep it real: het is nooit alleen maar leuk.

Natuurlijk moet je gaan voor dat waar je blij van wordt! Maar het is goed om je te realiseren dat je, óók wanneer je jouw mooiste leven leeft, je echt niet alleen maar de hele tijd honderd procent happy zult voelen. Dat kan niet en dat hoeft ook niet. Sterker nog: dat moet je niet eens willen.

Happy life

Social media is een fantastische manier om te verbinden en te inspireren. En het is ook een geweldige plek om de schijn op te houden en om onmogelijke dingen te promoten. Het leven is nou eenmaal geen Instagram-post, ook niet als je doet waar je blij van wordt en je hart volgt. De weg die je te volgen hebt zit vol met hobbels en die zorgen er juist voor dat je kunt groeien.

Het mag ook niet leuk zijn

Dat betekent ook dat wanneer je die nieuwe baan, eigen onderneming of je droomhuis eindelijk hebt er nog steeds hobbels zullen zijn. Want ook daar zul je tegen dingen aan lopen die minder leuk zijn. Of gewoon helemaal ruk zijn. Zoals bepaalde werkzaamheden die óók bij je nieuwe job horen, taken van het ondernemerschap die je totaal niet liggen of verborgen gebreken aan dat droomhuis die zich maar blijven opstapelen…

Dat IS ook gewoon allemaal niet leuk. En daar gá je doorheen. Want alleen als we die minder leuke kant ervaren, kunnen we pas de fijne kant voelen. En groeien. Pas dan kun je genieten van de momenten dat je voelt dat je doet waar je blij van wordt, en waar je energie van krijgt.

Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de leuke kant moet overheersen, maar het mag ook even niet leuk zijn. Misschien heb je die kant wel even heel hard nodig om een bepaalde keuze te kunnen maken. De beste manier om daar doorheen te gaan is om het te (h)erkennen en accepteren. Ga sporten, mediteren, praten met een vriendin, journallen, wandelen of muziek luisteren. Je kan er ook een Instagram-post over maken. Even lekker tegengeluid maken tussen al die blije bekken door.

Om daarna weer met frisse moed verder te gaan en in je omgeving (en op social media 😉) anderen te inspireren met jouw keuzes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *