Mind & body Mind & mindset

Zo stap je uit de dagelijkse sleur

sleur, uit de sleur stappen, dagelijkse sleur, persoonlijke groei, doen waar je blij van wordt, stappen zetten, dromen volgen, logboek over life, lalog.nl, lalog

We kennen het allemaal: de dagelijkse sleur. Het gevoel van “daar gaan we weer” neemt de overhand en dingen voelen als vanzelfsprekend aan. En dat is heel normaal, maar niet altijd leuk. Wanneer het dagelijks leven saai gaat voelen, is het hoog tijd om uit die sleur te komen.

Uit de dagelijkse sleur komen is makkelijker gezegd dan gedaan, want die hele sleur voelt -hoe saai het ook kan zijn- zo lekker vertrouwd aan. Toch kan het wel heel makkelijk zijn. Met kleine stapjes kun je al uit de sleur komen.

6 Tips om het je makkelijk te maken:
1. Doe elke avond iets anders

Doe elke avond iets anders. Of op het moment dat de kinderen naar school zijn -kies je moment- maar doorbreek een patroon. Maak spontaan een wandeling, probeer een nieuw recept uit of ga uitgebreid in bad. Dit kan helpen om de sleur te doorbreken en je humeur te verbeteren.

2. Plan leuke dingen in je vrije tijd

Plan leuke activiteiten in je vrije tijd! Zoek vrienden op, ga uit eten met je partner, een avondje naar de bioscoop of neem de kids mee naar een pretpark. Verzamel, naast voldoende rust, leuke momenten om je batterij weer op te laden.

3. Zet je mobiel een avondje uit

Zet je telefoon een avondje uit en laat ook je laptop en tv voor wat ze zijn. Neem de tijd om eens écht te ontspannen zonder allerlei prikkels van buitenaf. Lees een boek, doe een fijne geleide meditatie, een yin yoga les, ga journallen of schilderen. Keer in ieder geval even naar binnen om terug bij jezelf te komen zodat je vanuit daar, met vernieuwde energie, weer verder kunt.

4. Blijf gezond eten

Eet gezonde voeding zoals groenten, fruit en noten. Vul je lijf niet, maar voedt je lijf. Dit zorgt voor een betere nachtrust, meer energie, een gezond lijf en een happy mind!

5. Doe waar je blij van wordt

Daar is ‘ie weer: de why van lalog.nl. Doe waar je blij van wordt! In je werk -natuurlijk- maar ook in je vrije tijd. Zoek die fantastische hobby, ontdek een nieuw talent, volg die ene cursus, of ga iets nieuws doen met je kind. Hou het klein als het als een taak voelt. Geniet van je kop thee, je favo muziek of een boek. Trakteer jezelf op een lunch of ga een middag uitgebreid winkelen. Wedden dat je het gevoel van de dagelijkse sleur hiermee doorbreekt!

6. Mindful zijn

Er is geen sleur te bekennen wanneer je bewust in het moment aanwezig bent. Het vergt wat tijd om mindfulness onder de knie te krijgen, aangezien we in deze maatschappij niet echt geprogrammeerd zijn om mindful zijn. Maar stap eens uit het gehaast en op een yogamat. Adem eens bewust. Ontspan je gezicht. Of ontdek hoe een stukje pure chocolade eruit ziet, hoe het ruikt, hoe het smelt in je mond en welke smaken je kunt ontdekken. Download een gratis mindfulness app of, beter nog, koop een boek. Maak opdrachten om mindfulness onder de knie te krijgen en beleef het hele proces bewust. Je komt gegarandeerd uit je sleur.

Genoeg te doen om uit de dagelijkse sleur te stappen dus! Jezelf ervan bewust worden dát je het gevoel hebt dat je in een sleur zit is de eerste stap. Have fun en vertraag!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *