Mind & body Mind & mindset

Hoe bewust is jouw tijdsbesteding?

bewust, tijdsbesteding, bewustzijn, vrije tijd, waardevolle tijd, bewust tijd besteden, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, mindful, mindfulness, lalog.nl, logboek over life, lalog
Wellicht ben je een beetje klaar met het reflecteren op het afgelopen jaar en goede voornemens heb je misschien niet echt. Die laatste zijn ook echt niet nodig. Als je dromen en wensen hebt voor het komende jaar, hoef je deze niet de lading van goede voornemens geven. Het moeten bereiken van een doel en de druk daar achter werkt vaak juist averechts. Benader het vriendelijker voor jezelf door je tijdsbesteding voor 2024 gewoon eens onder de loep leggen.

Hoe bewust ga jij met jouw tijd om?

Is jouw tijdsbesteding een bewuste keuze? Sta jij er wel eens echt bij stil hoe bewust jij met je tijd om gaat? Je wordt nou eenmaal makkelijk opgeslokt door alledaagse dingen en je zit snel in een sleur waardoor zo ongeveer alles op de automatische piloot gaat. Hoewel er niks mis is met een stukje automatische piloot, zou het jammer zijn als dit de overhand neemt. Tenminste, als je een beetje bewust met je tijd om wilt gaan…

Tijd wijs besteden

Nu je er toch bij stil staat -je leest immers dit artikel ;-)- merk je misschien al wel op dat je iets anders voor jezelf wenst in 2024. Je tijd anders indelen of zelfs anders besteden.

Stel jezelf eens de volgende vraag:

Wat vind ik zo waardevol dat ik hier mijn tijd aan wil geven?

Schrijf het op, maak gewoon een lijstje van 1 tot 10. Wat is het meest belangrijk voor je en mag je dan ook het meeste van jouw tijd schenken? Maak een lijstje met hoe je tijdverdeling nu is, en een lijstje met hoe jij wílt dat het is.

Hou het realistisch maar droom groot en… geniet van je tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *