Mind & body Mind & mindset

Doe mee: nul goede voornemens!

geen goede voornemens, nieuw jaar, 2024, goede voornemens, tevreden zijn, je gevoel volgen, mindset, zelfvertrouwen, zelfliefde, logboek over life, lalog.nl, lalog
Goede voornemens; let’s not! New year, same you. Dat idee. Want als je al niet tevreden bent met wie je in 2023 was, hoe ga je dan tevreden worden met jezelf in 2024? Je bent nu al goed! Dat wil niet zeggen dat je een fijnere versie van jezelf -en voor jezelf- kunt worden maar dat is een ander verhaal.

Voornemens vs. dromen en wensen

Natuurlijk heb je dromen en wensen voor het nieuwe jaar- of misschien ook niet.

Misschien is het wel gewoon goed zo, hoe mooi is dat? En misschien heb je juist wel doelen voor 2024: ook helemaal mooi.

Mocht je goede voornemens hebben, noem ze dan vooral niet zo. Grote kans dat je ze niet gaat volhouden en dan voelt het als falen. Want hoe vaak heb je je goede voornemens niet vol gehouden? Juist. Ga liever voor dromen of wensen. Zo maak je het vriendelijker en persoonlijker voor jezelf en wordt het iets wat je jezelf gunt vanuit je gevoel.

Subdoelen

Een top tip bij jouw doelen: stel subdoelen. Dat is vaak een stuk realistischer dan het einddoel. Hoe je dat doet? Hak jouw doel in stukjes. Welke actie moet je ondernemen om de eerste stap te behalen? Zo wordt het een stuk vriendelijker voor jezelf. Maak op deze manier 2- wekelijkse of maandelijkse subdoelen om zo bij jouw droom of wens uit te komen.

Zie het vooral niet als goede voornemens maar als stappen om dichter bij jouw fijnste leven te komen.

Lekker even niet

Laten we vooral geen goede voornemens, doelen, dromen, wensen of hoe je het ook wilt noemen gaan verzinnen. Dat gaat namelijk helemaal nergens over en dan slaan we de plank mis. Wat we wel willen: ons gevoel volgen. Dat innerlijke kompas dat jou de juiste kant op stuurt. Naar een gezonder leven, meer balans, een nieuwe job, een creatieve hobby, een huisdier of wat dan ook.

Die inner voice mag je volgen en begint niet ineens op 1 januari te roepen πŸ˜‰

Kleine side note…

Dat gezegd te hebben, voelt januari vaak voor veel mensen als een nieuwe start en dat is mooi. Als dat zo voor jou voelt, maak dan ook lekker gebruik van die energie! Waak er wel voor dat die nieuwe start geen valse start wordt. Want met welke intentie begin je aan jouw nieuwe doel? Omdat het januari is of omdat je voelt dat je iets mag gaan doen?

Anders mag je het voor nu ook lekker op nul nieuwe doelen en dromen houden en doe je aan nul goede voornemens πŸ˜‰

Meer lezen over hoe je weet of het gewoon goed is of dat je nieuwe stappen mag gaan ondernemen? Dan zijn deze artikelen zeker interessant voor je:
Je doelen bepalen voor het nieuwe jaar? 4 Tips!
Je passie hoeft je werk niet te worden
Doe jij waar je blij van wordt?
Tevreden zijn; misschien is het gewoon goed zo

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *