Mind & body Mind & mindset

Bij twijfel: (niet) doen!

twijfelen, twijfels, twijfel, stappen zetten, actie ondernemen, doen waar je blij van wordt, mindset, dromen, doelen, dromen achterna gaan, lalog.nl, lalog

Als je echt iets wil, dan is twijfelen geen optie. Toch? Of twijfel je nog? Het is makkelijk gezegd maar zo simpel is het natuurlijk niet altijd: er zijn uitzonderingen. Maar is er voor jou écht een belemmering of maak je die in je hoofd? Excuses in de zin van ‘dit is niet het juiste moment’ of ‘ik heb er geen tijd voor’ zijn namelijk regelrechte smoesjes die je zelf verzint.

Als je nu geïrriteerd bent door wat je net las: dat is precies de bedoeling van dit artikel. Mooi als je geïrriteerd bent. Dat betekent namelijk dat je wél die stap kunt nemen.

Laat maar zitten

Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Het is namelijk veel makkelijker om het toch maar niet te doen. Die ene cursus, opleiding of andere baan waar je al zo lang over nadenkt. Of misschien wel een eigen bedrijf, het maken van een wereldreis of verhuizen naar een rustige plek. Hoe vaak denk je ‘laat maar zitten’?

Het is altijd het juiste moment en je kunt er altijd tijd voor maken ALS DE PRIORITEIT MAAR HOOG GENOEG IS! En jij voelt zelf hoe hoog die prioriteit is.

Twijfelgeval

Als je ergens maar over blijft twijfelen dan zijn er twee opties: je gaat het wel of niet doen. In de meeste gevallen zou ik zeggen: ga doen waar je over twijfelt! Zittend op de bank ga je er namelijk niet achter komen. En van alle scenario’s in je hoofd: maak eens een best-case scenario.

Je voelt het echt wel wanneer je iets heel graag wil. Het is die eerste reactie die je hebt: je intuïtie die jou de weg wijst. Wat er vervolgens gebeurt is dat ons hoofd ermee aan de haal gaat, en juist dan beginnen de twijfels.

Twijfel als raadgever

In het geval van eeuwige twijfel: stel jezelf de vraag of je later spijt wil hebben over iets wat je nooit gedaan hebt. En als je dan nóg de stap niet durft te zetten: wil je het dan wel graag genoeg? Wil je het dan wel écht?

Wat dat betreft kan twijfel juist een hele goede raadgever zijn. Als iets niet als een volmondige “JA” voelt, dan is dat een hele goede rede om iets niet te gaan doen. Dan twijfel je niet voor niets en dan is dat wat je voelt eigenlijk gewoon een “nee”.

Dus twijfel je of je iets wel of juist niet wilt doen: denk met je hart, niet met je hoofd.

Doe wat jij voelt wat je wil doen en doe het zonder twijfel.

Meer lezen over dit onderwerp? Lees ook het artikel Kiezen vol vertrouwen: zo doe je dat

2 gedachten over “Bij twijfel: (niet) doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *