Interieur & thuis Lifestyle

Zo is jouw woonkamer klaar voor de winter

woonkamer, winterklaar, winter, winterseizoen, wonen, living, interieur, interieur styling, binnen, gezellig, warmte, thuis, huiskamer, woonstijl, lalog.nl

Is jouw woonkamer al klaar voor de winter? We kunnen niet meer om de fleecedekens heen en hier en daar is al een voorzichtige kerstboom te zien. De herfst gaat over in de winter en daarmee breekt er weer een nieuw seizoen aan. Het is de perfecte periode om je interieur een kleine winter update te geven. Lees hier snelle tips om je woonkamer helemaal ready te maken voor het nieuwe seizoen!

Massaal kaarsjes aansteken geeft een instant cosy gevoel. Je creëert meteen een warme, winterse sfeer. Gezellig, dat zeker, maar dat kennen we nu wel. Wat kun je nog meer doen om jouw huis een cosy winterse uitstraling te geven?

Boeken

Boeken maken een woonkamer meteen huiselijk en gezellig. Dat betekent niet dat je een boekenkast vol moet gooien met allerlei boeken, dan wordt het alleen maar vol en rommelig. Maak liever stapeltjes op kleur en gebruik warme kleuren om op het seizoen afstemmen. Zo zijn je boeken binnen handbereik én voeg je kleur en gezelligheid toe aan je interieur.

Lichtslinger

Niet alleen kaarsen verspreiden met hun warme licht een gezellige sfeer in huis; een lichtslinger doet het ook goed. Drapeer deze nonchalant op een boekenplank, boven de openhaard of op je vensterbank.

Oliën

Denk naast licht ook eens aan geur! Je zintuigen worden op deze manier nog meer geprikkeld en elke olie heeft zijn eigen unieke werking. Zet een olie diffuser in je woonkamer en gebruik essentiële oliën die op het winterse seizoen zijn afgestemd, zoals Wintertime Mix van Chi of Holiday Peace van Doterra. (Let op dat je alleen pure oliën gebruikt, zoals die van deze mooie merken).

Woonkamer aankleden

Kleed je huis aan met kussens van aaibare stoffen en zachte plaids. Een goed vloerkleed is, letterlijk en figuurlijk, onmisbaar voor een warm gevoel. Haal houtblokken naar binnen, ook als je geen openhaard hebt! Zoek een plekje waar je het hout in een stapeltje kunt neerleggen voor een knus hoekje.

Gezelligheid binnen halen

Tot slot haal je met dienbladen, borrelplanken en bijzettafeltjes de gezelligheid helemaal binnen. Stijl een goudkleurig dienblad met mooie kaarsen en vaasjes en maak een grote borrelplank op voor op de eet- of salontafel voor een feestelijk gevoel. Ook bijzettafeltjes of krukjes dragen bij aan de gezelligheid en voor een ultiem wintergevoel leg je er een imitatiebond kleedje onder.

Wat doe jij om jouw woonkamer winterklaar te maken?

 

 

 

Liever je slaapkamer een snelle update geven? Lees hier alles over de mini make-over van onze slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *