Mind & body Mind & mindset

5 korte oplaadmomenten voor elke dag

oplaadmoment, dagelijks opladen, tips opladen, rustmoment, ontprikkelen, selfcare, zelfzorg, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling, artikel, blog mindfulness, lalog.nl

Oplaadmomenten, even rust en stilstaan; we vergeten het nog al eens in de waan van de dag. En dat is jammer want als we dat korte oplaadmoment wél structureel pakken, dan zijn we veel productiever, meer ontspannen en dichter bij onszelf. En dat hoeft niet lang te duren; je kunt dit al bereiken met een paar minuten per dag.

Meer dan mediteren

Een korte geleide meditatie is een heerlijke manier om even helemaal tot jezelf te komen en om op te laden. Maar er is meer dan deze bekende (en fijne!) manier om tot jezelf te komen.

Hier zijn 5 oplaadmomenten op een rij voor je om uit te proberen!

1. Ademhalingsoefeningen

Zoek ze op Youtube of installeer een gratis app op je telefoon om door middel van ademhalingstechnieken in het moment te zijn en jezelf weer helemaal op te laden. Tip: ik gebruik de app One Deep Breath. 

2. Een boek lezen

Door een boek te gaan lezen sluit je jezelf even helemaal af en kruip je in een andere wereld. Er is geen ruimte voor andere gedachten. Zeker als je er moeite mee hebt om zomaar te gaan zitten, “dwing” je jezelf om dat juist wel te doen wanneer je gaat lezen.

3. Een kop thee in je eentje

Alleen jij en een kop thee. Geen telefoon, geen radio, niks. In stilte zijn brengt je niet alleen rust maar je wordt ook weer helder.

4. Blote voeten!

Door met blote voeten te lopen kun je in één klap gronden en jezelf opladen. Voel heel bewust de ondergrond waar je op loopt; dit brengt je in het moment. Daarnaast zorgt het lopen op blote voeten ervoor dat we een teveel aan positieve ionen (afkomstig van o.a. elektrische apparatuur) kunnen afvoeren doordat de aarde negatief geladen is.

5. Acupressuur

Ga eens op een acupressuurmatje liggen! Het is de eerste keer even wennen, en ja: het prikt. Maar al snel voel je een fijne warme gloed door je lijf heen trekken wanneer je op je matje ligt. Het gebruik van een acupressuur matje vermindert stress en bevordert ontspanning, verlicht spierpijn en verbetert de slaapkwaliteit en het energieniveau.

Veel energie toegewenst met deze oplaadmomenten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *