Mind & body Mind & mindset

Klopt alles nog? 2 Manieren om het te testen

klop alles nog, klopt het nog, twijfelen, pad volgen, dagdromen, manifesteren, freewriten, freewriting, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, mindset, mindfulness, online logboek, lalog.nl, lalog
Klopt het nog voor jou? Wat zou jij doen als je opnieuw zou kunnen beginnen? Zou je dan voor hetzelfde kiezen of alles helemaal anders doen? Je carrière, het ouderschap, het volgen van je hart… deze zinvolle vraagstelling kun je op elk vlak toepassen. Twee manieren om erachter te komen of jij iets mag veranderen aan de richting van jouw pad!

1. Dagdromen

Een simpele en effectieve manier om erachter te komen of alles voor jou nog klopt is door te dagdromen. En dan niet even zomaar tussendoor; neem er vooral de tijd voor. Vertrek met een kop thee naar een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt. Dit kan de slaapkamer zijn, je kantoor aan huis of de tuin.

Begin met korte ademhalingsoefening om in je lijf te zakken. Adem ongeveer een minuut lang 4 tellen in door je neus en 6 tellen uit door je mond of neus- wat jij prettig vindt.

Neem vervolgens het vlak of gebied in gedachten dat jij voor jezelf wilt testen en stel jezelf daarbij de vraag wat je zou doen als je opnieuw zou kunnen kiezen. Laat je gedachten op de vrije loop, sluit je ogen of richt ergens een zachte blik op zodat je de beelden makkelijk voor je kunt zien.

Zijn de beelden die je dagdroomt heel anders dan hoe dit gedeelte er op dit moment in je leven uitziet, of komen ze juist heel erg overeen met hoe het nu is? Merk vooral op wat je erbij voelt. Misschien is het een zwaar gevoel of krijg je juist kriebels in je buik.

Vanuit dit gevoel kun je actie ondernemen of constateren dat er juist geen actie nodig is.

2. Freewriting

Freewriting is een hele krachtige manier om zonder oordeel alles op te schrijven wat er in je opkomt. Ook hiervoor zoek je een rustige plek waar je je even kunt terugtrekken.

Schrijf het vlak (bijvoorbeeld werk, hobby of een bepaalde vriendschap) dat jij wil doorvoelen bovenaan een lege bladzijde. Zet vervolgens de wekker van je telefoon op 10 of 15 minuten en schrijf alles op wat er bij je naar boven komt- zonder er eerst over na te denken. Haal je pen niet van het papier, maar schrijf vloeiend door. Zo laat je jezelf niet blokkeren door gedachten of twijfels.

Door te freewiriten maak je je hoofd vrij en krijg je volop inspiratie; alles begint (weer) te stromen! Neem even een moment van reflectie na het freewriten en merk op hoe je je voelt bij wat er allemaal is vrij gekomen bij jouw vraagstuk.

Net zoals bij het dagdromen kun je freewriten op allerlei vlakken toepassen.

Klopt alles nog?

Speel vooral met deze twee manieren om te voelen of voor jou alles nog kloppend is. Voel je dat je actie mag ondernemen? Verdiep jezelf dan in het manifesteren van jouw dromen en maak een vision board voor een goed begin.

Have fun!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *