Mind & body Mind & mindset

Cocoonen tijdens zomerse dagen: zo doe je dat

Cocoonen in de zomer. We waren nu zo gewend aan een herfstige zomer… Maar zoals je in de winter en de herfst het liefst onder een dekentje op de bank kruipt met een kop thee, kun je op zomerse dagen ook cocoonen. En het is nog heel waardevol ook!

Tijdens het cocoonen kun je weer helemaal opladen en dat heb je tussen alle zomerse activiteiten vaak ook echt even nodig.

Echte zomer

Eindelijk wat échte zomerse dagen. Van die eindeloze zomerse dagen vol met bbq’s, borrels, tuinfeestjes, festivals, terrasjes en zomerse bruiloften. Met je neus in de zon. Drankje in je hand, schuin oog op je spelende kids…

Tussen al die activiteiten door is het af en toe echt wel nodig om even gas terug te nemen. Nou hebben we niet allemaal de tijd om een week lang op retreat te gaan (helaas), maar de momenten waarop je je even kunt terug trekken zijn erg waardevol. En dat hoeft niet altijd onder een dekentje te zijn.

Dus ook tijdens de zomerse gezelligheid: af en toe de rem er op. Zo kruip jij even lekker terug in jouw schulp tijdens de zomer.

5 x cocoonen zonder deken

1. Creëer een chill-plek in de tuin
Creëer een fijne plek in de tuin voor jezelf. Leg het vol met kussens en zet er een bijzettafeltje neer voor je spulletjes. Zo kun je hier heerlijk cocoonen tijdens de zomeravonden;

2. Claim een tuinstoel
Je kunt ook prima cocoonen in je tuinstoel! Installeer Netflix op je telefoon of tablet, zorg dat je wat lekkers bij de hand hebt en een vestje voor als het afkoelt en je kunt de hele avond in je tuinstoel vertoeven;

3. Achter de ventilator
Is het echt heel warm? Zoek een koele plek op in huis. Zet een ventilator in de buurt, een kan met water, munt en ijsblokjes en pak er een goed boek bij;

4. Vakantie editie
Ultimate cocoonen: in de caravan! Ik heb in onze caravan het hoekje van ons bed gezellig ingericht met lampjes en kussens en ik zit daar dan ook graag als we weg zijn met de caravan. Met een stapel tijdschriften, m’n journal om in te schrijven en wat te drinken. De man neemt de kids dan regelmatig mee naar het zwembad en dan ga ik even in cocoon-modus ;-);

5. Hele dag op bed!
Niet op vakantie maar wel even ademruimte nodig? Vertrek naar de slaapkamer. Doe liggend op bed een fijne geleide meditatie of lees een goed boek. Op warme zomerdagen hou je de gordijnen zoveel mogelijk gesloten en zet je een ventilator op de slaapkamer.

Volop mogelijkheden dus om ook in de zomer te kunnen cocoonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *