Mind & body Mind & mindset

Dromen achterna gaan: anderen doen ook maar wat

dromen achterna, dromen, gewoon doen, doen waar je blij van wordt, stappen zetten, persoonlijke ontwikkeling, artikel persoonlijke ontwikkeling, blog, lalog.nl, online logboek

Ga jij je dromen achterna of heb je het gevoel dat je maar wat aanklooit? Goed nieuws: want ook in dat laatste geval ben je goed bezig! Misschien voelt het voor jou niet zo en weet je niet zo goed wat je wilt, daarom doe je maar gewoon wat. Herkenbaar?

Welke dromen?

Misschien heb je wel helemaal geen idee wat je dromen zijn, of weet je niet wat jou nou écht wilt bereiken. Dat is helemaal oké. Je hoeft zelfs helemaal geen dromen -of een doel- te hebben. Hoe heerlijk is het juist dat je daarin dan rust kun ervaren.

Doe maar gewoon wat

Maar misschien heb je het gevoel dat je wél heel graag wilt weten wat je dromen zijn, maar kun je daar niet bij komen. Het kan je zelfs frustreren om niet te weten wat je nou zo echt zou willen- zeker als je voelt dat er meer voor je is dan wat je nu doet. Op social media zie je veel mensen die hun dromen en doelen duidelijk voor ogen hebben en om je heen maakt iedereen flinke stappen, terwijl jij het gevoel hebt dat je zomaar wat doet.

Nou, newsflash: die anderen doen ook maar wat. En dat is nou juist key!

Hoezo key?

Door gewoon dingen uit te proberen en “maar wat te doen”, weet je uiteindelijk wat er wel en niet werkt voor jou. Het is de enige manier om erachter te komen. En dit hoeft niet om grote dingen te gaan.

Een voorbeeld: als meer rust ervaren in je dagelijks leven een doel voor je is, dan ga je uitproberen hoe je dit kunt bereiken. Start met een dagelijkse yoga practice, sta een uur eerder op voor een ochtendritueel of begin met meditaties of wandelingen. Wat voor de ene persoon werkt, kan voor de andere persoon juist het tegenover gestelde effect hebben. Zoek dus lekker uit wat bij jou past en geniet van dat proces.

Zet het in op allerlei vlakken in je leven: je carrière, het moederschap, je hobby’s, je gezondheid en have fun. Doe gewoon maar wat, dan kom je er wel!

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan vooral ook de artikelen Hoe ziet jouw ideale week eruit? en Doe jij waar je blij van wordt? 

Kleine sidenote: vergelijk jezelf vooral niet met anderen. Iedereen heeft een ander pad te volgen met een eigen tijdlijn. Wat juist is voor jou, vindt jou wel wanneer het tijd is.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *