Mind & body Mind & mindset

Onrust, volle maan en slechte nachten

onrust, volle maan, creativiteit, slecht slapen, maan energie, eb en vloed, energiestroom, human design, schrijven, online logboek, persoonlijke ontwikkeling, lalog.nl
Het is nog stil in huis. Logisch ook, want het is vijf uur in de ochtend. De man ligt naast me in een diepe slaap en de kinderen zijn nooit heel vroeg wakker. Maar ik draai al een half uur lang van mijn ene naar mijn andere zij. Mijn arm begint te tintelen. Dan maar weer op mijn rug. Oh, nee, zere nek. Ik voel allang dat slapen niet meer lukt: ik sta aan.

Onrust vs energie

Het is er altijd, maar twee dagen geleden voelde de onrust meer en meer toenemen. Eigenlijk wil ik het niet eens “onrust” meer noemen. Vanuit mijn Human Design leerde ik dat het geen onrust is maar een constante energiestroom waar ik als Generator over beschik. Iets waar ik eigenlijk heel erg blij mee ben, hoe gek het me soms ook maakt.

Die constante energiestroom zorgt er namelijk voor dat ik nooit uitgeput ben en dat werkt met een trage schildklier toch echt wel in mijn voordeel. Ik denk dat ik er anders allang vijventwintig keer af had gelegen.

Maar op ochtenden als deze vloek ik dan toch een paar keer binnensmonds voordat ik op mijn tenen de trap af sluip.

Turn it up

Voordat ik besloot om naar beneden te gaan had ik er al een meditatie, bodyscan en stukje soundhealing via de oortjes van mijn telefoon opzitten. Maar zoals zo vaak met volle maan, wist ik al dat dit vandaag niet zou gaan werken. Vaak voelt het dan namelijk alsof de volumeknop van mijn energiestroom een beetje verder wordt opengedraaid (en die van mijn kinderen ook trouwens, maar dat is een ander verhaal 😉 ) Ik heb inmiddels geleerd om mét mijn onrust (creatieve energie) te werken in plaats van dat ik het tegen werk.

En ik heb deze keer niet alleen de volle maan in mijn voordeel: de boel wordt waarschijnlijk ook nog eens versterkt door de NEI healing die ik een kleine week geleden ontving.

Aan mijn buitenkant is mijn onrust nauwelijks te zien, daar ben ik me van bewust. Ik ben vrij rustig, kalm en ik weet goed wat ik wil. Je zou niet snel denken dat het bij mij vanbinnen zo raast. Behalve als je tijdens het sporten naast me staat; dan komt het er moeiteloos uit. Zo werkt het ook met schrijven en talloze creatieve ideeën die ik tijdens mijn extra energiestroom heb.

onrust, volle maan, creativiteit, slecht slapen, maan energie, eb en vloed, energiestroom, human design, schrijven, online logboek, persoonlijke ontwikkeling, lalog.nl

Met dank aan de maan

Met een beetje dank aan de maan wel, ja. De man doet er altijd een beetje lacherig over, maar als je een beetje gevoelig bent voor energie (joeh!) dan kan de volle maan erg voelbaar zijn. Kijk maar eens wat de maan met de zee doet: wanneer het vloed wordt trekt de maan het water naar zich toe. Draait de aarde weer verder, dan trekt de maan aan een ander stuk water en wordt het weer eb. Maar even: als de maan dit al kan doen met zulke massa’s aan water, denk je dan eens in wat voor invloed de maan op ons heeft. Wij bestaan tenslotte ook voor zo’n 70% uit water.

Mijn energie en creativiteit gaan dus heerlijk samen met deze volle maan. Heerlijk, maar alleen wel jammer dat dit om vijf uur in de ochtend moet…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *