Mind & body Mind & mindset

Dan ben je pas echt gelukkig…

simpel leven, bewust leven, mindfulness, mindful, balans, eenvoudig leven, rust, blog, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, lalog.nl, lalog
Ben jij echt gelukkig, en wat voel je als jij jezelf deze vraag stelt? Of wordt jouw gevoel vertroebeld door je gedachten die er meteen overheen gaan? Want vaak denken we dat we eerst allerlei dingen moeten bereiken om gelukkig te zijn: “Als ik dit of dat bereikt heb, dan ben ik pas echt gelukkig!” Maar dat gevoel komt dan nooit. En misschien heb je het al gemerkt: de doelen die je stelt met die intentie, gaan jou dat ultieme geluk niet brengen wanneer je ze behaalt hebt. Wat dan wel?

Stop maar met zoeken

Stop maar met doelen te stellen om gelukkig te worden. En stop maar met zoeken naar wat jou echt gelukkig zal maken. Want dat gevoel -écht gelukkig zijn- zit al in jou. Nu al. Altijd al.

En natuurlijk: als jij met je huidige baan niet blij bent of als jij in een drukke stad woont, terwijl je naar een rustige plek verlangt, dan ben ik de eerste die zegt dat je vandaag nog stappen mag gaan nemen om wél te doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

Maar juist dit kun jij makkelijker en meer vanuit flow gaan doen als jij je al gelukkig voelt. Als jij dat geluk vanbinnen al voelt, dan trek je nog meer van dit geluk aan. Zo werkt de trilling die je uitzendt nou eenmaal. En dat is niks vaags of zweverigs -juist niet. Het is een geluksgevoel dat jij zélf aan kunt zetten.

Niet alleen maar blij

Echt gelukkig zijn betekent niet dat je elke dag huppelend door het leven gaat. Soms voel je je nou eenmaal rot. En dat mag er ook zijn. Ik denk dat dit er zelfs -af en toe- moet zijn, want als we die gevoelens wegstoppen dan gaat dat ergens vastzitten. En dat heeft als vanzelfsprekend een negatieve invloed op ons hele systeem. Laat het nare gevoel er dan ook even helemaal zijn zodat je dit daarna (deels) kwijt bent.

4x echt gelukkig

Het echte geluk, waar zit dat nou? Ik denk, na alle kennis die ik de laatste jaren opgedaan heb, dat we al een hele grote stap richting het geluksgevoel zetten door heel veel zelfliefde te hebben.

1. Van jezelf houden.
Voor velen de grootste uitdaging ooit.
Want is het echt de baan waarom jij niet gelukkig bent? Of het wonen in een drukke stad? Of ben je niet gelukkig met jezelf? Want als je daar al geen sterke basis hebt dan gaat een nieuwe baan je ook niet gelukkig maken.

2. Mindful zijn
Mindful zijn is er nog zo één. Vertragen en in het moment aanwezig zijn zonder afleiding.

3. Dankbaar zijn
Dankbaar zijn is ook een mooie tool. Schrijf elke dag eens één, twee of drie dingen op waar je dankbaar voor bent en voel die dankbaarheid door je hele lijf heen.

4. Altijd een keuze
En natuurlijk: de manier van reageren op situaties. Want hoewel je niet alle situaties zelf in de hand hebt: je hebt altijd zelf de keuze hoe je er op reageert.

Work to do

Misschien mag jij met een van de bovenstaande dingen aan de slag. Of misschien ben je echt nog op zoek en heb je je passie nog niet gevonden? Lees dan lekker verder in de artikelen “Doe jij waar je blij van wordt?” of “Je passie hoeft je werk niet te worden”.

Hoe moeilijk het soms ook is om te beseffen: jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen geluk. Niet jouw partner, kinderen of werkgever. En dat is maar goed ook want jij kan er nu al voor kiezen om je gelukkig te voelen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *