Mind & mindset

Daarom ben je toe aan de lente

lente, lentegevoel, zomer, vertragen, relaxen, buiten, outside life, blog lente, seizoenen, nieuw begin, buiten, blog, column, artikel, lalog, lalog.nl
De grijze lucht ben je beu. De kinderen willen “met zonder jas” naar buiten, je zonnebril ligt al klaar en de achtertuin schreeuwt om aandacht: het is tijd voor de lente.

De lente is in aantocht en de voorzichtige zonnestralen die daarbij komen kijken, weten we met z’n allen wel te vangen. De eerste terrasjes worden gepakt en de tuinsets verschijnen weer uit de schuur. Want zodra het kan gaat heel Nederland massaal naar buiten.

We snakken naar de zon, het buitenleven en ongetwijfeld ook naar een portie vitamine D.

En dat niet alleen. We zijn toe aan het vertragende gevoel dat de lente met zich mee brengt. Het is een aanloop naar de zomer. Een zomer waarin het gevoel van vertragen, loomheid en relaxt zijn alleen nog maar toe zal nemen. Een gevoel waar we nu, aan de rand van de lente, alleen nog maar van kunnen dromen. Soms mogen we er een dag of twee al voorzichtig van proeven: zonnebril op de neus, wijntje in de hand en uit de wind de achtertuin in. Dan is het genieten geblazen en het verlangen naar meer van deze dagen neemt dan alleen nog maar toe.

lente, lentegevoel, zomer, vertragen, relaxen, buiten, outside life, blog lente, seizoenen, nieuw begin, buiten, blog, column, artikel, lalog, lalog.nl

Zetje

De lente staat met zijn groei, bloei en nieuw leven symbolisch voor een nieuwe start. En is dat niet precies wat we allemaal willen? Nieuwe dingen en een frisse wind door ons leven heen? Of in ieder geval verandering. Geen grijze lucht, maar een helderblauwe hemel met een stralende zon als middelpunt.

Daar zijn we aan toe, dat is waar we naar verlangen. De lente is de verandering -het zetje- die we nodig hebben. Misschien om patronen te doorbreken, dingen los te laten of om opnieuw te leren om van simpele dingen te genieten.

Laat de lente maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *