Lifestyle Mind & mindset

Boeken: miskoop nummer zoveel

boeken, miskoop, lezen, leesboek, boeken lezen, lezen, boek kopen, boek uitlezen, blog boeken, lalog.nl, lalog, slecht boek, boekentip
Ik liet mijn vingers over de witte kaft gaan. De typische geur van een nieuw boek -waar ik zo van hou- kwam me tegemoet. Ik kon niet wachten om in mijn nieuwe aanwinst te gaan lezen. Inmiddels heb ik zoveel boeken dat ik een kleine bibliotheek zou kunnen gaan beginnen. Je vindt er vooral thrillers en boeken over persoonlijke ontwikkeling. En miskopen. Dat helaas ook.

Enkeltje papierbak

De meeste miskopen blijven niet lang aanwezig in mijn kleine bibliotheek. Ik doneer ze of geef ze weg. Maar soms is een boek zo slecht dat ik me bezwaard zou voelen om ‘m door te geven. Dan krijgt ‘ie zonder pardon een enkeltje richting de papierbak.

Ik had goede hoop bij dit nieuwe boek; hij stond al lang op mijn verlanglijstje. Maar toen ik de witte kaft had omsloeg en de eerste zinnen las, werd ik al snel teleurgesteld. En ik weet meteen al als ik begin met lezen of ik een boek goed vind. Of juist niet. Toch geef ik ze dan altijd nog een kans -want het kan nog komen. Maar meestal komt het dan niet.

Nul inspiratie

Het voelde een als een miskoop, maar ik las ‘m wel uit. Sloeg stukken over, dat ook. Het desbetreffende boek heeft persoonlijke ontwikkeling als onderwerp. Dat kwam dus niet uit de verf. Ik kon niet ontdekken hoe dit persoonlijke verhaal mij iets zou brengen. Ik las verder in de hoop in een volgend hoofdstuk toch iets te kunnen ontdekken. Maar naast dat ik er eigenlijk niets aan had (geen inzichten, geen inspiratie) was het ook nog eens bar slecht geschreven. Dat is voor mij nog wel mijn grootste frustratie.

Ik kan namelijk ontzettend kan genieten van een goed geschreven boek. Woorden die verbinden, zinnen die kloppen: teksten die je meteen grijpen. Dat leest niet alleen lekker, ik vind het als tekstschrijver ook nog eens inspirerend en leerzaam. Nu zat ik vooral mijn meest recente miskoop zelf te redigeren. En teksten redigeren vind ik trouwens fantastisch om te doen maar niet als ik met, toch enigszins hoge, verwachting aan een nieuw te lezen boek begin.

boeken, miskoop, lezen, leesboek, boeken lezen, lezen, boek kopen, boek uitlezen, blog boeken, lalog.nl, lalog, slecht boek, boekentip

Boekentip

Natuurlijk benoem ik mijn miskoop hier niet met naam en toenaam. Dat kan ook niet want wanneer ik een boek niet goed vind, dan is dat mijn persoonlijke mening. Dat het tekstueel niet helemaal lekker in elkaar zit is trouwens wel een feit, maar dat terzijde. Misschien vindt jij ‘m fantastisch en prijkt deze titel in je boekenkast.

Dan deel ik graag nog even deze top boekentip (niet in de laatste plaats voor mezelf): vooral de eerste pagina’s even inkijken voordat je een boek koopt 😉

 

Eén gedachte over “Boeken: miskoop nummer zoveel

  1. Dit is zo herkenbaar! Ik lees zeker de eerste pagina’s maar soms komt de teleurstelling als het pagina na pagina saaie tekst is of als er een gigantische tijdlijnfout in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *