Mind & body Mind & mindset

Manifesteren en het nut van doen alsof


Het nut van doen alsof, want reken maar dat dit nuttig is! Het is natuurlijk niet zo dat je je anders voor moet doen dan je bent, of dat je gaat lopen strooien met leugentjes om eigen bestwil. Maar als we het hebben over manifesteren en het aantrekken van dingen, dan is doen alsof juist heel erg waardevol.

Manifesteren

Manifesteren: het lijkt de laatste jaren wel een trend. En wat mij betreft is dat maar goed ook.

Want hoe meer mensen inzicht krijgen in hoe het nou eigenlijk werkt, hoe beter. Ik gun het iedereen zich er bewust van te zijn hoe het zit met dingen die op je pad komen. En dat toeval niet bestaat. Dat je je eigen leven kunt creëren en dat je aantrekt wat je uitstraalt.

De wet van aantrekking

Manifesteren gaat hand in hand met de wet van aantrekking. Het is een simpel -en algemeen bekend- gegeven dat alles uit energie bestaat: jij en ik, de spullen om ons heen, emoties, geluid. We bestaan allemaal uit ontelbare bewegende deeltjes die een trillingsfrequentie afgeven. Gedachten en gevoelens zenden ook die trillingsfrequentie uit.

Je kunt je voorstellen dat wanneer je in de ochtend met een rotgevoel opstaat, je de hele dag dat rotgevoel aan zult blijven trekken. Of wanneer je maar blijft herhalen dat je het zo druk hebt, dan zal je ook echt ervaren dat je het de hele tijd heel druk hebt.

Als we dit omdraaien naar positieve gevoelens en gedachten, dan is dat waar we meer van zullen gaan trekken. Dat klinkt heel makkelijk- maar als het patronen zijn waar je al heel lang in zit (de bekende vicieuze cirkel) dan kan het heel lastig zijn om negatieve gevoelens en gedachten om te buigen.

Top tips om hier mee te beginnen en om mee te gaan spelen zijn een intentie (doelstelling) zetten, journallen en een vision board maken.

Doen alsof

Wat er dan bedoelt wordt met het doen alsof als het om manifesteren gaat? Het voelen alsof je datgene wat je graag zou willen, al hebt. Wat je gevoel betreft doe je dus “gewoon” alsof je dat doel al behaald hebt zodat je de trilling die je uitzendt al verhoogt.

Klinkt dat te “zweverig” voor je? Bekijk het dan heel praktisch: als jij een intentie zet, dan gaat jouw focus en alertheid daar naartoe. Het wordt een prioriteit voor je brein. Daardoor merk je eerder dingen op, die op je pad komen, die belangrijk zijn voor het behalen van jouw doel.

manifesteren, wet van aantrekking, wet van aantrekkingskracht, tips manifesteren, doen alsof, bewustzijn, mindset, positieve vibes, blog, blog manifesteren, lalog.nl, lalog

Wat manifesteren niet is

Iets manifesteren hoeft niet heel groot te zijn. Geen droomhuis, nieuwe auto, wereldreis of partner. Dan sla je sowieso een hele hoop stappen over. Focus je op de volgende stap die je kunt nemen om naar je uiteindelijke doel te gaan. Stel dus “subdoelen”.

Wil je bijvoorbeeld wél voor dat droomhuis gaan? Dan kan een subdoel zijn dat je opslag krijgt. Of de ruimte en tijd om een avond op Funda te gaan kijken.

Is het je droom om een eigen bedrijf te starten? No way dat je dan meteen ontslag hoeft te nemen bij je baan in loondienst. Maar misschien kun je wél een dag in de week minder in loondienst werken om deze dag volledig aan het opzetten van jouw droom business te kunnen gaan besteden. Je mag kleine stappen zetten: stel als subdoel iets wat je NU al kunt gaan doen!

Manifesteren is niet in lotushouding zitten en iets wensen! Dat beeld wordt wel eens (onterecht) geschetst en daarmee krijgt het een vaag en zweverig imago. Alsof je ineens een nieuwe auto voor de deur hebt staan wanneer je dat wenst. Natuurlijk niet. Actie ondernemen is een must wanneer je iets gaat manifesteren.

Manifesteren in het dagelijks leven

Het mag nog kleiner! Tune in op een hele fijne dag met je kinderen. Of dat je zonder reden gewoon heel vrolijk bent. Of juist dat je gaat vertragen en een hele dag lang alles in slow motion gaat doen.

Doen:
Zet voordat je gaat slapen al een intentie voor de volgende dag. Schrijf ‘m op, voel hoe het voor je is alsof je ‘m al leeft. Leg het briefje op je nachtkastje en wordt letterlijk wakker met deze intentie.

En vooral: have fun!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *