Lifestyle Mind & body Mind & mindset

Waarom ik zoveel dingen doe…

hobby, passies, vrijheid, doen waar je blij van wordt, blog, persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, lalog.nl

“Doe je dat ook al? Waarom doe je zoveel dingen?” Lees ik in een privé bericht op Instagram. Het is een vraag die me veelvoudig gesteld wordt. En dat snap ik wel want ik doe inderdaad best veel dingen. Om de balans te houden lopen ze ook nog eens lekker uiteen, al die vijventachtig activiteiten. Toch ontdek ik altijd weer raakvlakken in wat ik doe.

Wat nu weer?

Ik betrap mezelf wel eens op dat ik denk “wat ga ik nu weer doen?” Maar ik kan niet anders dan doen wat ik leuk vind. En je weet pas of iets resoneert als je het gaat doen. Dat betekent dat ik als multi-passionist nogal wat dingen uitprobeer. Vaak is het heel leuk, maar soms ook niet.

Maar raakvlakken in de dingen die ik doe zijn er altijd. En al sinds mijn tienertijd blijf ik altijd in dezelfde passies nieuwe dingen ontdekken. Het zijn dezelfde dingen die er altijd als een rode draad zijn, namelijk: sport en gezondheid, hospitality en schrijven.
En ik cirkel enthousiast om deze dingen heen.

Anderen inspireren en motiveren zijn de raakvlakken in deze dingen:

als sportinstructeur, yogadocent, Efteling medewerker en tekstschrijver ben ik altijd vanuit deze talenten bezig.

xcore, lesgeven, groepslesdocent, sporten, workouts, gfx, mamablog, personal, mamalifestyle, lalog.nl

Waarom?

Vrijheid en voldoening! Sommigen krijgen het gevoel van vrijheid door veel te reizen maar voor mij voelt het doen van alle dingen die ik leuk vind als een ultieme vorm van vrijheid. Het volgen van de fun voelt als een natuurlijke flow. Het ontdekken, mijn persoonlijke ontwikkeling, mensen inspireren en wellicht het pad vrij maken voor anderen om ook ergens voor te gaan vind ik het leukste wat er is en zorgt voor veel voldoening.

Eerder zag ik het doen van veel dingen als onrust, maar inmiddels weet ik -ook dankzij Human Design– dat dit iets is wat uit mijn energie ontstaat en bij me hoort. Sindsdien kan ik het onrustige gevoel veel beter ombuigen naar een positief gevoel!

Dromen achterna gaan

Ik wil mijn kinderen meegeven dat ze alles -álles- kunnen gaan doen wat ze willen.

Als ik op Healthy Fest op het podium kan staan, mijn teksten in bladen gepubliceerd kan hebben, bij de Efteling kan werken en een yogastudio kan openen, dan laat ik hen zien dat alles mogelijk is. Dat zij ook hun dromen achterna mogen gaan. En deze taak neem ik als moeder heel serieus 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *