Mind & body Mind & mindset

Klankschalen: dit is wat soundhealing voor je doet

klankschalen, klankschalensessie, soundhealing, soundhealing klanskschalen, klankenreis, klankschalenbad, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, energetische healing, healing, bewustwording, mindfulness, blog klankschalen, lalog, lalog.nl

Een klankschalensessie. En dat gewoon in mijn studio aan huis! Vorige week organiseerde ik samen met mijn vriendin Eva een klankschalensessie. De helende klanken van de klankschalen en koshi’s zongen heerlijk rond in mijn gezellige ruimte. En hoewel we het groepje binnen no time gevuld hadden, waren er ook een hoop nieuwsgierige vragen over waarom we nou met die klankschalen in de weer gingen. En natuurlijk schrijf ik daar dan graag een artikel over zodat jij precies weet wat soundhealing allemaal voor je kan doen.

Ontspanning

In eerste instantie is het een hele fijne manier om te ontspannen. Liggend onder een dekentje mag je je helemaal mee laten voeren met de klanken en trillingen van de klankschalen. Dankzij de klankschalen kun je een staat van diepe ontspanning bereiken en gun je jezelf op deze manier een waardevol rustmoment. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen Alpha-golven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen Theta-golven; in deze status kun je met je ogen dicht vaak kleuren, flitsen of beelden zien. In een Theta-staat ontstaan er vaak intuïtief nieuwe, inspirerende ideeën.

klankschalen, klankschalensessie, soundhealing, soundhealing klanskschalen, klankenreis, klankschalenbad, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, energetische healing, healing, bewustwording, mindfulness, blog klankschalen, lalog, lalog.nl

Heling

Voorafgaand aan onze klankschalensessie gaf Eva ook ademhalingsoefeningen en een geleide meditatie zodat de avond helemaal compleet was en we de klanken nog beter hun werk konden laten doen. Maar de klanken zorgen niet alleen voor ontspanning.

De klanken en trillingsfrequenties die de klankschalen door de ruimte laten gaan, hebben ook effect op ons lichaam en ons energiesysteem. Sommige klanken (trillingen) voel je dan ook letterlijk door je hele lijf heen gaan. Wanneer je in de eerder genoemde Theta-staat komt, kom je niet alleen in een diepe ontspanning; het is ook de plek van je hoger bewustzijn en waar blokkades opgeslagen zitten. Het is de plek van ons onderbewuste.

Ook kunnen de klankschalen lichamelijke klachten helpen verminderen. Doordat de trillingen de energie in ons lijf weer op een juiste manier laat stromen, wordt het zelfhelend vermogen van ons lichaam aangesproken. Je kunt het zien als een zetje in de goede richting.

En dat allemaal op een heerlijk ontspannen manier!

 

 

 

Ps: meer weten over mijn studio? Klik hier voor de website van de Zen Studio!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *