Mama en zo Momlife

Bijna naar de kleuterklas

Het laatste jaar voordat Ben naar de kleuterklas gaat, is vorig jaar november genadeloos ingegaan. En het zit me hoog. Heel hoog. Hebben andere moeders dit dan niet? Dat benauwde gevoel dat je krijgt wanneer je beseft dat je jongste kind bijna naar de kleuterklas zal gaan? Of kunnen we juist gaan genieten van die extra “vrije tijd”?

Loslaten en blablabla

Yes, dit hele verhaal weer. Loslaten is gewoon niet mijn sterkste kant. Wel een kant die ik trouwens verdomd goed heb ontwikkeld de afgelopen jaren, maar nog steeds niet mijn sterkste kant. Ik was een soort van pitbull en soms val ik terug in dat patroon. Zeker wanneer het om mijn kinderen gaat, want ga je kind maar eens loslaten. Nee, precies.

De kleuterklas

Als aanloop naar de kleuterklas gaat Ben sinds juni 2022 een ochtend in de week naar de peuterspeelzaal (PSZ) op school. Zo kan hij er aan wennen dat hij bij de deur van de kleuters naar binnen moet en is de hele omgeving straks niet vreemd voor hem.
Hoewel zijn zussen ook op dezelfde school zitten is Ben net voor de Corona-periode geboren en was school zo’n beetje verboden gebied voor ons ouders en daarom kent Ben de klassen van zijn zussen helemaal niet. Perfect dus dat de PSZ in datzelfde stukje zit en hij er op deze manier toch een beetje aan kan gaan wennen.

Hij wel, ik niet. Want oh. Oh, ik moet er eigenlijk niet aan denken dat mijn laatste baby naar school zal gaan. Dat hij net zoals zijn zussen van half negen tot half drie op school zit.

bijna kleuter, kleuterschool, derde kind, peuter, drie jaar, blog peuter, mamablog, moederschap, lalog.nl, lalog, lalogblog

Ruimte

Hoewel ik met een brok in mijn keel denk aan het moment denk dat ik Ben elke dag met zijn rugzakje op het schoolplein af zal moeten gaat zetten, kijk ik ook wel uit naar de ruimte die ik daarmee krijg. Ruimte die ik dan bijna tien jaar niet heb gehad, aangezien de oudste van de drie aankomende zomer negen wordt.

Ik kan me dan ook nog niet echt een voorstelling maken van hoe ik die tijd ga invullen. Want nu ik de donderdagochtend voor mezelf heb, vul ik deze vooral met het huishouden doen. Vaak ga ik eerst even sporten, daarna race ik door de woonkamer heen met de stofzuiger en een dweil en werk ik de badkamer bij. Dan is het snel even douchen en Ben ophalen. En dat was de donderdagochtend alweer.

Dat al die extra tijd er vanaf november bij komt klinkt dan ook wel erg luxe. Op dinsdag en vrijdag werk ik, maar dan hou ik toch drie dagen over waar extra tijd vrij komt. Toch weet ik nu al dat ik ervoor moet waken dat ik niet al die tijd vul met het huishouden en what not. Met wat dan wel? Ik mijmer al helemaal weg bij de gedachten dat ik dan lekker op mijn gemak kan gaan zitten schrijven. Meer overdag kan sporten zodat ik ‘savonds vaker thuis ben, ongestoord een yogasessie kan doen in mijn studio, thee kan gaan drinken met vriendinnen en kan gaan lunchen bij mijn ouders. Gooi er nog uren slenteren in boekenwinkels tegenaan en dan ga ik me prima vermaken tijdens schooltijd.

Maar voordat ik ervan kan gaan genieten, zal ik wel eerst van die brok in mijn keel af moeten. Gelukkig heb ik nog tot november om aan het idee te wennen πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *