Mind & body Mind & mindset

Doe jij waar je blij van wordt?

Doe jij waar je blij van wordt? Oh, ik kan hier een boek over schrijven. En misschien doe ik dat ooit ook wel, want ik ben echt een ambassadeur voor doen waar je blij van wordt. En van schrijven word ik enorm blij! Ik vind het zo belangrijk om te blijven benoemen dat je moet doen waar je blij van wordt! Het voelt ook echt als een missie om dit als moeder naar mijn kinderen over te brengen; om hier een voorbeeld in te zijn.

Hoe zit dat bij jou?

Ja, hoe zit dat bij jou? Doe jij waar je echt blij van wordt? En dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. En trouwens: wie bepaalt wat een “groot ding” is? Als jij ergens blij van wordt, hoe klein ook, dan is dat groot genoeg om belangrijk te zijn. Die dingen hoeven we dus echt niet perse uit iets groots te halen.

Uitzenden en ontvangen

Alles wat je doet waar je blij van wordt, draagt bij aan één groot geheel: het zorgt ervoor dat jij in alignment bent. Alles klopt, je doet dingen waar je veel energie van krijgt en je voelt je happy. Die happy vibes, of hoge trillingsfrequenties, zendt jij uit en daarom ontvang je weer meer van waar jij blij van wordt. Oftewel: je trekt aan wat je uitstraalt. Dit is gewoon hoe het werkt met energie. Hoe mooi is het dus dat je dit zelf kunt aansturen?!

Je hebt altijd een keuze. Die is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je in een negatieve vicieuze cirkel zit, maar ook die cirkel is een keuze. Je hebt namelijk altijd de keuze in HOE je op iets reageert. Je hebt altijd de keuze om het om te buigen. En nogmaals: die keuze is echt niet altijd makkelijk. Soms kost het tijd, moeite, tranen en zelfs hulp om uit een negatieve cirkel te stappen. En het is alleen maar goed als je besluit om dat aan te pakken zodat jij kunt gaan uitstralen wat jij wilt aantrekken!

Zoek het dichtbij

Doen waar je blij van wordt verhoogt dus enorm wat jij uitzendt! En dat is weer nodig om nog meer van dat fijne te mogen ontvangen. Maar hoe weet je nou waar je echt blij van wordt? Waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Nogmaals: dat hoeft niks groots te zijn. Als jij intens blij wordt van wandelen in de natuur, doe dat dan zo vaak als je kunt! Wordt jij er helemaal gelukkig van als je jezelf volledig op het gezinsleven kunt storten? Doen! Als je het moeilijk vindt om te bepalen waar jij nou zo blij van wordt, dan kan het je helpen om jouw ideale week eens visueel te maken. Hier schreef ik eerder al een artikel over en dat kan je heldere inzichten geven!

DE tip voor het doen waar je blij van wordt: zoek het vooral dichtbij. Vaak weet je het al, doe je het al en loopt het (onbewust) als een rode draad door jouw leven heen. Ga eens bij jezelf na wat dat kan zijn. Misschien zijn het meerdere dingen, dat kan ook! Kijk naar een multipassionist zoals ik! Het moederschap, mijn werk bij de Efteling, schrijven, de blog, mijn pluktuin, groepslessen doen en af en toe nog geven: het zijn allemaal dingen waar ik heel erg blij van wordt! En daar deel ik mijn ideale weken mee in.

En natuurlijk zijn er altijd wel dingen waar ik niet zo blij van word zoals mijn schilklierziekte, chagrijnige kids in huis, een kapotte vaatwasser, het huishouden, de auto’s tanken… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar juist DAAR komt die keuze kijken. Daar kun je het verschil maken in het uitzenden en ontvangen. Je kiest er zelf voor om het huishouden mopperend of dansend te gaan doen…. En ja, mijn schildklierziekte is er. Daar heb ik last van. Maar hoe ik daarmee om ga heeft nog veel meer effect op mij dan die hele ziekte op zichzelf. En daar hoort ook het accepteren van mindere dagen bij. Accepteren dat je lijf aangeeft dat je rust mag nemen, mag terugschakelen en reflecteren. En daar zit dan echt wel eens een minder blije dag bij: dat is ook helemaal prima want iets geforceerd doen heeft geen nut. Je moet het wel voelen, laat jouw blije gevoel oprecht zijn.

Het mag een zoektocht zijn. En die hoef je niet alleen te doen. Maar weet dat het doen waar je blij van wordt jou zoveel meer gaat brengen dan dat je je nu kunt bedenken. Want wat je uitzendt, ontvang je 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *