Lifestyle Mama en zo Momlife

De caravan zomer klaar maken

caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog

It’s here: het caravanseizoen. Twee jaar geleden kochten wij onze caravan en inmiddels ben ik er wel achter gekomen wat ik niet fijn vind aan zo’n ding. Juist. Het zomer klaar maken van de caravan is toch echt het minst favoriete onderdeel. En toiletgebouwen op campings trouwens ook.

Chaos

Nou is het niet eens echt het zomer klaar maken van de caravan wat ik verschrikkelijk vind; het gaat om het inruimen ervan voordat we ermee op pad gaan. Want zomer klaar is ‘ie eigenlijk altijd wel. Ik zorg er altijd voor dat ik de caravan helemaal schoonmaak voordat ‘ie de stalling weer ingaat. Ook de bedden worden alvast met schoon beddengoed opgedekt en er gaan weer schone handdoeken in de kast voor onze volgende trip. Dit alles is geen probleem. Het echte probleem zit ‘m dus in het inruimen voor vertrek…

Nou zijn we natuurlijk ook met een gezin van vijf dus er moet gewoon elke keer echt veel mee. Of je nou twee nachten of twee weken weg gaat. En daar gaat het bij mij dan ook mis. Het zal vast liggen aan mijn mix van ADD, HSP en introvert gedoe maar ja, het feit is dus wel dat ik daar last van heb. Maar om de man het te laten doen is ook geen optie want: controle dwang… De chaos omarmen dan maar. Want dat het chaos wordt wanneer ik de caravan moet inruimen is gewoon zo. Ik begin al zeker een week van te voren. Overal in huis liggen half ingepakte tassen en kratten. Elke keer bedenk ik wel weer iets wat toch ook echt nog mee moet. En natuurlijk liggen de standaard dingen gewoon altijd in de caravan. Afwasmiddel, theedoeken, boterhammenzakjes, keukenpapier: dit soort onzin heb ik allemaal wel voor elkaar. Je zou denken dat dit het er makkelijker op maakt maar dat is dus niet zo. Want doordat er een aantal dingen standaard in liggen, blijf ik het knagende gevoel houden dat ik iets vergeten ben. Maar dat ligt er dan al in. Dat klopt voor mijn gevoel dan weer niet.

Ik hoor je denken: “maak dan een lijstje!”. Been there, done that. Helpt geen zak. Dat lijstje is nooit af, nooit compleet. En dan ben ik uiteindelijk meer met zo’n lijstje bezig dan met daadwerkelijk dingen inpakken.


Nu kan ik blijven klagen over het inruimen van de caravan en dat doe ik dan dus ook, haha. De eerste trip met de caravan dit jaar is alweer gemaakt en de zomervakantie komt in zicht. Twee weken weg met de caravan. “Alles wat ik vergeet kan ik ook kopen,” wordt mijn nieuwe mantra. En nu ik erover nadenk is dit dus echt gewoon een leugen. Mijn lenzen en mijn bril kan ik niet kopen op vakantie he. Mijn journal en laptop ook niet. Dus daar ga ik al. Ik ben heel benieuwd hoe anderen dat doen: het soepel, efficiënt en relaxt inruimen van hun caravan. Bestaat dat eigenlijk wel? Deel dan vooral je tips met me, ik kan ze gebruiken! 😉

 

 

 

 

 

2 gedachten over “De caravan zomer klaar maken

  1. Herkenbaar. Ik heb op mn telefoon listonic. Is een boodschappen app maar ik heb er standaard een voor vakanties. Mocht ik denken “dat moet ik niet vergeten” hop erin. Heb ik t gepakt dan vink ik het af. Zo heb ik een lijst zomervakantie, kamp , jumbo, lidl een boodschappen zomervakantie… ideaal. En je kunt je lijst ook delen met iemand. Dus als wim de app ook heeft, kan hij op zijn tel de lijst ook bijwerken. Na de vakantie haal ik de vinkjes weg.

    1. Hoe handig! Thanks voor de tip, daar ga ik zeker even naar kijken. Wellicht dat zulke lijstjes beter werken voor me 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *