Mind & body Mind & mindset

Zo nuttig is een vision board


Een vision board kun je overal bij inzetten! Ik hou er echt van om ze te maken. Misschien ken je het vooral als mood board bij het maken van een collage voor je interieur. Een vision board is eigenlijk hetzelfde, maar dan met een ander thema. Een vision board wordt vaak gebruikt bij het visueel maken van je dromen en doelstellingen. Perfect dus om aan het begin van het jaar te doen!

En even voor de duidelijkheid: een vision board heeft niks te maken met goede voornemens. Het kan wel natuurlijk, maar dat is -voor mij- niet perse het doel van een vision board. Ik zie een vision board als een krachtige tool. Iets waarmee je dromen, doelen en verlangens zichtbaar en tastbaar maakt.

Creatief bezig zijn

Bij het maken van een vision board zet je jouw creativiteit in en ben je helemaal vrij om iets te creëren wat bij jouw dromen of thema past. Vaak gebruik je afbeeldingen uit (oude) tijdschriften, maar vergeet ook de kracht van woorden niet! Gebruik ook stickers, lintjes en andere dingen om jouw vision board nog persoonlijker te maken. Zo creatief bezig zijn is voor mij al een feestje op zich! Maar er zijn meer voordelen van het maken van een vision board, het is namelijk hartstikke nuttig om te doen.

Hierom wil je een vision board maken!

Jouw vision board wordt een reflectie van jouw doelen. Dream big, maar stel van te voren wel heldere doelen en focus op wat je écht wilt. Op jouw vision board creëer je jouw wereld. Het wordt jouw richtingaanwijzer. Een vision board is één van de meest krachtige manieren om je doelen te verhelderen en te vertalen. Daarnaast is het een mooi middel om in te zetten bij jouw manifestaties. We manifesteren de hele dag door, gewenste en (onbewust) ook ongewenste dingen. Met het maken van een vision board, breng je jouw aandacht heel bewust naar waar je wil zijn.

Neem vooral de tijd voor jouw vision board. Met oude tijdschriften kom je een heel eind. Ik gebruik altijd graag Happinez Magazine, Flow en Yoga Magazine maar je kunt natuurlijk overal inspirerende plaatjes, quotes en woorden vinden. Je kunt ze op een stevig stuk karton plakken, maar een simpel wit (of gekleurd) A4tje werkt ook goed. Zorg ervoor dat je op een rustige plek kunt zitten wanneer je aan je vision board begint en zorg voor een relaxte sfeer. Muziekje aan, kaarsjes aan, kopje thee erbij. Kies een thema voor je begint. Je doelen voor 2022 zijn natuurlijk een mooi onderwerp maar andere, lichtere onderwerpen zijn ook een mooi begin. Denk aan ontspanning en alle dingen waar je blij van wordt.


Als je vision board af is zet je ‘m op een zichtbare plek. Bijvoorbeeld je werkkamer of slaapkamer, maar in de huiskamer kan ook. Het vision board op de foto hierboven heb ik in de woonkamer staan. Het is een klein vision board van A5 formaat en staat in een kaarthouder in de kast. Ik maakte deze tijdens het one-day retreat waar ik in oktober was. Hoe vaker je je doelen ziet, hoe echter ze voor je worden. En juist met dat gevoel, kun jij je dromen gaan manifesteren!

Veel plezier met het maken van je eigen vision board. En zet ‘m vooral in bij het concreet maken van jouw dromen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *