Schildklier

Schildklier: Weer volledig glutenvrij, hoe gaat het nu?

gluten, glutenvrij, schildklier, glutenvrij, voordelen glutenvrij, waarom glutenvrij, health, healthblog, food, eten, mamablog, glutenallergie, lalog, lalog.nl, lalogblog

Een goede tien weken geleden kon je lezen wat er gebeurde toen ik na vijf maanden glutenvrij eten langzaam weer gluten ging herintroduceren. Het deed nogal veel met mijn schildklierwaardes, huid- en darmklachten. Ik stapte na de laatste bloeduitslag dan ook snel weer over naar een volledig glutenvrij dieet. Of het weer beter gaat met mijn klachten en hoe mijn schildklierwaardes er onder zijn lees je in dit artikel!

Dan maar geen gluten

Het was dit jaar tot nu toe voor mij echt uittesten hoe (en of) ik zou reageren op het schrappen van gluten. Dus: eerst schrappen die handel en later weer langzaam toevoegen om zeker te weten dat de klachten gerelateerd zijn aan het eten van gluten. Meer lezen over de overstap naar glutenvrij eten? Dat kan via het linkje! Hier ga ik verder met waar ik op dit moment ben: weer volledig glutenvrij nadat ik in juni weer gluten aan mijn voeding ging toevoegen.

In het kort kwam het weer eten van gluten hier op neer: na het verminderen van schildkliermedicatie na vijf glutenvrije maanden, moest ik mijn medicatie weer ophogen nadat ik in juni weer een aantal weken gluten had gegeten. Mijn schildklierwaardes TSH en T4 hadden een duikvlucht gemaakt; de boel ging veel te traag en ik voelde het aan alles. De uitslag van de bloedtest eind juni bevestigde wat ik al voelde. Ik baalde echt heel erg dat ik weer moest ophogen. Daarnaast waren mijn huidklachten weer verergerd in die maand en was mijn buik helemaal van slag. Voor mij was het duidelijk: dan maar nooit meer gluten eten.

Weer bloedprikken

schildklier, bloedprik, bloed prikken, Euthyrox, Thyrax, hormonen, schildklierhormoon, schildklier patient, hyperthereoidie, hypothereoidie, langzame schildklier, snelle schildklier, blog, mamablog, gezondheid, health, la log, lalogblog, la log.nl

Weer een bloedprik en ik was weer erg benieuwd naar de uitslag. En ja: mijn schildklier ging weer te snel! Ik zat net op het randje van hyper dus ik moest mijn medicatie weer verlagen. Zie je nou wel! Dacht ik meteen. Ik eet weer glutenvrij en ik kan weer zakken in mijn schildkliermedicatie. Dat is één op één natuurlijk. Super fijn. De huid op mijn bovenarmen- en benen voelt weer zoveel gladder, ik heb nu veel minder nieuwe ontstekinkjes in mijn huid.

Ik vraag me dan ook erg af wat ik nog meer kan verbeteren door het schrappen van -I don’t know- lactose? Dat zou ik zomaar in 2021 uit kunnen gaan testen! Voor nu ben ik in ieder geval weer blij met de vermindering van mijn medicatie 🙂

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Leuk als je volgt op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *