Body & food Schildklier

Mijn schildklier na 3 maanden glutenvrij eten

gluten, glutenvrij, schildklier, glutenvrij, voordelen glutenvrij, waarom glutenvrij, health, healthblog, food, eten, mamablog, glutenallergie, lalog, lalog.nl, lalogblog
Drie maanden geleden startte ik met glutenvrij eten. Iets dat al zeker twee jaar door mijn hoofd heen ging want het kan nog al eens helpen bij schildklierproblemen. Ik had er al genoeg over gelezen en een hoop informatie erover opgezocht. Mijn endocrinoloog daarentegen dacht dat het niets uit zou maken, dat glutenvrij eten niets voor me zou doen. Toch begon ik er halverwege januari mee. Vorige week mijn bloed weer prikken en kreeg ik de uitslag.

Waarom glutenvrij bij schildklierproblemen?

Gluten kunnen ervoor zorgen dat auto-imuun ziektes actiever zijn. Ze kunnen ontstekingsreacties uitlokken en deze kunnen er ook voor zorgen dat de schildklier langzamer werkt. Nou is dit natuurlijk niet altijd alleen maar de oorzaak, maar gluten kunnen er dus wel degelijk invloed op hebben. Ik schreef al eerder over mijn huidklachten (ontstekingen van de haarzakjes op mijn bovenarmen en -benen) dus ik vond het zeker de moeite waard om gluten (voorlopig) te schrappen.

Meer over mijn overstap naar glutenvrij eten lees je hier!

Terug naar mijn schildklier. Na mijn derde bevalling moest ik meteen weer terug naar mijn de dosering van voor de zwangerschap. Thyrax 75 mcg it is.

Nu na drie maanden glutenvrij eten voel ik regelmatig klachten van hyperthyreoïdie. En op sommige dagen is het me zo duidelijk! Ik voel me hyper, opgejaagd, ik heb geen trek, een droge mond en ik zweet… Het kan niet anders zijn dan dat mijn waardes aan de hoge kant zijn!

schildklier, bloedprik, bloed prikken, Euthyrox, Thyrax, hormonen, schildklierhormoon, schildklier patient, hyperthereoidie, hypothereoidie, langzame schildklier, snelle schildklier, blog, mamablog, gezondheid, health, la log, lalogblog, la log.nl
Bloed prikken. En vorige week had ik een belafspraak met mijn internist over de uitslag. En joeh!!! Mijn waardes zijn te hoog! (Voor mijn lotgenoten: TSH 0,32 (ref: 0,4) en T4 20) Dat betekend dat ik mag zakken in mijn medicatie. Het is jaren geleden dat ik onder de 75 mcg heb gezeten en ik vind dit een grote overwinning. Het bewijs dat er met voeding voor mij wel degelijk iets te halen valt! Ik ben sinds een paar dagen terug gegaan naar 62,5 mcg.

Ik ga natuurlijk door met glutenvrij eten en ben heel benieuwd wat mijn waardes over drie maanden weer zijn! Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte. Zorg goed voor jezelf ♥

gluten, glutenvrij, schildklier, glutenvrij, voordelen glutenvrij, waarom glutenvrij, health, healthblog, food, eten, mamablog, glutenallergie, lalog, lalog.nl, lalogblog

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Volg lalog ook op Instagram en Facebook!

 

7 gedachten over “Mijn schildklier na 3 maanden glutenvrij eten

 1. Hey hallo,
  Na de bevalling van mijn dochter ben ik helaas ook gaan tobben met mijn schildklier :(. Eerst werkte hij te snel en na een paar maanden begon hij te traag te werken tot op heden.
  Ik slik ook medicatie en met medicatie komen de waarden goed terug maar ik houd allemaal rest klachten. Super moe, emo/Down…
  Ik ben ook veel gaan lezen en kwam ook uit op glutenvrij eten… ik wil het graag proberen. Baat het niet…..
  Heb jij tips voor me hoe ik dat kan gaan aanpakken?
  Liefs Ilena

  1. Hi Ilena, oh blehh ook aan het vervelen met de schildklier 🙁 Wat jij beschrijft met goede waardes en restklachten herken ik heel erg. Maar restklachten horen er niet te zijn en je kunt je echt zeker wel beter voelen! Misschien heb je wat aan dit artikel wat ik erover schreef http://www.lalog.nl/2018/10/schildklier-van-euthyrox-naar-thyrax/
   De beste tip qua glutenvrij eten: gewoon doen! Ik heb heel lang getwijfeld maar ik kwam erachter dat het echt niet moeilijk is. Alleen in de overstap is het even zoeken maar nu ben ik er helemaal aan gewend en ik mis niks! Succes, sterkte!

   1. Super, dankjewel!
    Het is een zoektocht dus… ben er nu 8 maanden zoet mee maar ik loop ook al bij een orthomoleculair arts die naast de huisarts meekijkt. Ik hoop dat alles goed komt voordat ik aan een 2e zwangerschap begin… wat een gedoe….
    Ik ben maar meteen begonnen met glutenvrij eten en uitzoeken.
    Fijn dat ik jouw blog heb gevonden!

    1. Ah, goed om te horen 🙂 Je mag me altijd mailen als je een vraag hebt hoor! Zorg dat je weet wat jouw ideale waardes zijn, goed dat je er een orthomoleculair arts hebt bij gezocht. Succes. Liefs!

  1. Hi Ellis, jazeker! Ik eet nog steeds glutenvrij 🙂 Het helpt me vooral tegen buikklachten, opgeblazen gevoel en kramp, opvlammingen van Hashimoto en ontstekingen in mijn lijf. Absoluut het proberen waard dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *