Kids Mama en zo Momlife

Van twee naar drie kinderen: dit is er veranderd

mamablog, drie kinderen, mama van drie, van twee naar drie kinderen, gezin, mamalifestyle, moederschap, lalog, lalogblog, lalog.nl
Van twee naar drie kinderen. Of dat hetzelfde is als van één naar twee?
Nou, nee. Ik ervaar onze gezinsuitbreiding deze keer echt wel anders. Niet om de laatste plaats omdat ik nu wel het gevoel heb dat we compleet zijn. En ook door die overvolle wasmanden natuurlijk, maar deze vijf dingen zijn toch wel echt even anders nu.

Leugenaars

Nou schreef ik al eerder dat moeders die vrolijk claimen dat je “een derde er gewoon bij doet” leugenaars zijn. Maar echt. Ik vind de overstap van twee naar drie heftiger dan van één naar twee. Gezellig heftig, dat wel hoor, want het is een gezellige boel hier in huis met al die mini’s. En ik zou het niet anders willen, laten we dat voorop stellen. Maar het feit is wel dat ze alledrie in een andere fase zitten en precies dat maakt het soms even spitsuur. Spitsdag. Spitsweek. Hell, minstens nog vijf spitsjaren, haha.

5x van twee naar drie: dit is er veranderd

1. All day long
Dit vind ik de grootste verandering. Wij hebben -gelukkig- drie makkelijke kindjes en had ik met twee kinderen echt nog momenten in een dag voor mezelf, met drie is dat er dus niet meer. Natuurlijk plan ik echt wel tijd voor mezelf maar ik heb het over die gegeven momentjes dat je even met een kop thee de Kek Mama zit te lezen. Nu ben ik gewoon van ‘s ochtends tot ‘s avonds met het drietal bezig.

chaos, moederschap, gezin, drie kinderen, momlife, mamalifestyle, mamablog, momblog, gezin van vijf, lalog.nl, lalogblog, lalog
2. Plannen, plannen, plannen.
Onze digitale agenda’s maken overtime! Alles wordt erin gezet en dat moet ook wel om alles een soort van soepel te laten verlopen en een overzicht te hebben van wie waar is op welke dag. Liet ik die digitale agenda eerder nog achterwege- nu is het een musthave!

3. Oeps, vergeten!
Dat ik Noor laatst gewoon thuis had gehouden omdat ik dacht dat ze een studiedag had. Of schone kleren van Lot had megegeven aan Noor… Je moet gewoon veel dingen onthouden en regelen voor veel kindjes dus ja, dit soort dingen komen nu ineens voor, haha

4. Party of five
Sommige dingen gaan nu eenmaal wat minder makkelijk dan toen we met z’n viertjes waren. Veel dingen zijn ingericht op een gezin van vier en dat komen we nu dus tegen. Zo moest er een nieuwe auto komen want die drie paste nét niet in achterin de Kia. En tijdens onze Efteling-dagjes moeten we ineens kijken wie met wie ergens in gaat. Ook een vakantie accommodatie zoeken voor onze zomervakantie kostte deze keer iets meer moeite maar hee, een luxeprobleem dit hoor 😉 

5. Zoveel zorgen
Kind erbij = nog meer zorgen. Welja joh. Dit krijg je er gratis en voor niks bij met dat hele moederschap. En net zoals je gezin groeit met elke kind dat erbij komt, groeien je zorgen (onbewust) met je mee.

Wat vond jij de grootste verandering toen je van twee naar drie kinderen ging?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Volg mee op Instagram en Facebook. Gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *