Body & food Mind & body Schildklier

5x mijn favoriete glutenvrije food

glutenvrij, glutenvrij eten, glutenvrije recepten makkelijk, favo glutenvrije eten, glutenvrij food, gluten, healthy, lifestyle, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
Ik en mijn glutenvrije food! Je hebt al kunnen lezen hoe mijn overstap naar glutenvrij eten gaat en inmiddels gaat het me dus best goed af. Ik hou ervan dat mijn huidklachten zijn afgenomen en ik gewoon nooit meer last heb van mijn buik. En als mijn schildklierwaardes binnenkort ook verbeterd zijn dan ben ik helemaal blij! Ik eet in ieder geval tot de volgende bloedprik glutenvrij. En dat doe ik het liefste met deze vijf makkelijke, lekkere glutenvrije happen.

Top 5 makkelijk glutenvrij

1. Glutenvrije havermout met amandelmelk, kokosrasp en dadelstroop
Mijn favoriete ontbijt! Ik neem 200 ml amandelmelk en doe daar 5 eetlepels glutenvrije havermout bij. Ik breng dit al roerend aan de kook en laat het zo’n drie minuutjes pruttelen. Daarna doe ik het in een kom en roer er wat kokosrasp doorheen. Als laatste gaat er een beetje dadelstroop overheen. Zo lekker!

glutenvrij, glutenvrij eten, glutenvrije recepten makkelijk, favo glutenvrije eten, glutenvrij food, gluten, healthy, lifestyle, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
2. Broccoli-courgette soep
Sowieso verse soep! Ik hou ervan en maak er elke week wel een paar. De soep eet ik vaak als lunch of in de avond met een salade erbij op mijn werk als ik een late dienst heb. De broccoli-courgette soep vind ik echt het lekkerst en hij is super snel klaar. Binnenkort zet ik het receptje op de blog!

broccolisoep, verse soep, glutenvrij, groentensoep, mamablog, blog, hormonen, balans, lalog, mamalife, lalogblog, lalog.nl
3. Roerei met groenten
Roerei met veel groenten is ook zo lekker! En snel klaar. Want met die drie kids om me heen moet het ook gewoon snel kunnen, dat glutenvrij eten. Met roerei lukt dat wel. Ik kijk gewoon welke groenten ik nog in de koelkast heb liggen en strooi er altijd wat zeezout doorheen. Soms een beetje geraspte kaas eroverheen en je hebt een hele lekkere glutenvrije maaltijd!

glutenvrij, glutenvrij eten, glutenvrije recepten makkelijk, favo glutenvrije eten, glutenvrij food, gluten, healthy, lifestyle, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
4. Banaan-ei pannenkoekjes met dadelstroop
1 Banaan, 1 ei, een beetje kokosolie en kokosrasp. That’s it. Je prakt de banaan en mengt het in een kom met het ei. Een beetje kokosolie verhitten in een pan en van je mengsel bak je 3 kleine banaan-ei pannenkoekjes. Ik giet er vaak een scheutje dadelstroop overheen.

5. Quinoa met komkommer, avocado, ei en geitenkaas
Vaak maak ik een bak quino klaar die ik dan een paar dagen kan gebruiken om mijn lunch mee te maken. Meestal maak ik ‘m met komkommer, avocado, een gekookt eitje en een beetje geitenkaas. Na zo’n lunch zit ik de rest van de dag vol. Super voedzaam en gezond!

Wat is jouw (makkelijke!) favoriete glutenvrije receptje?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Meer glutenvrije stories op Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *