Baby Mama en zo Momlife Zwanger

Ontzwangeren, daar gaan we weer…

ontzwangeren, zwanger, hormonen, zwanger, zwangerschap, postpartum, bevallen, na de zwangerschap, kraamtijd, na de bevalling, mama van drie, newborn, mamablog, mamalifestyle, lalog, lalogblog, lalog.nl, mamablogger

Ontzwangeren, daar gaan we weer… Drie keer is scheepsrecht, toch? Nou, ik heb geen illusies hoor. Deze keer zal het ook weer wel volle bak zijn. Ik bereid me maar weer voor op de hele rataplan: stemmingswisselingen, vermoeidheid, haaruitval, vergeetachtigheid, schildklier op hol en de laatste zwangerschapskilo’s die blijven plakken. Top. We hebben er zin in, zeg maar. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige, haha. Hoe ik ermee omga?

9 maanden op, 9 maanden af

Negen maanden op, negen maanden af, hoor je wel eens. Negen maanden af? Hahahaha, was het maar waar. Maak er maar gerust een jaar of anderhalf van voordat je je weer een beetje jezelf voelt. En voordat die laatste kilo’s eraf zijn en je haar terug gegroeid is… Althans, dat zijn mijn ervaringen. Nou ben ik pas twee maanden onderweg dus wat een crappy vooruitzicht, haha. Maar er is hoop: iedere zwangerschap is anders. En elke ontzwangerperiode dan dus ook! Het ligt er allemaal aan wanneer je hormonen weer in balans zijn. Tijdens de zwangerschap is de hoeveelheid van het hormoon oestrogeen ineens sky high. Vlak na de bevalling daalt dit al weer snel en daarna is je lijf een hele tijd op zoek naar de juiste balans tussen alle hormonen.

Nou maakt mijn schildklierprobleem het hele proces al spannender want die moet natuurlijk hormonen afgeven en heeft in deze zwangerschap weer een flinke optater gekregen. Gelukkig ging alles in de zwangerschap heel goed en later lees je meer in update over hoe het nu is!

ontzwangeren, zwanger, hormonen, zwanger, zwangerschap, postpartum, bevallen, na de zwangerschap, kraamtijd, na de bevalling, mama van drie, newborn, mamablog, mamalifestyle, lalog, lalogblog, lalog.nl, mamablogger
Maar dat ontzwangeren laat ik maar gewoon weer over me heen komen. Ik ondersteun mijn lijf zo goed mogelijk met gezonde voeding, preventieve behandelingen bij de bekkenfysio om alles weer stevig te maken voordat ik weer voluit ga trainen en voldoende rust. Meer kan ik niet doen. Ik waarschuw Wim wanneer de hormonen me overnemen, houd mijn schildklierwaardes goed in de gaten. Ook laat ik binnenkort mijn bloed weer prikken op al mijn vitamine- en mineraalwaardes. Dus that’s that. Ontzwangeren, daar gaan we weer. Maar wel vol goede moed 😉

Wat zijn jouw ervaringen met ontzwangeren?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

 

Volg op Facebook & Instagram

Eén gedachte over “Ontzwangeren, daar gaan we weer…

  1. Ooh ik leef met je mee. Ontzwangeren is niet niks. Voor mij gierde die hormonen ook door mijn lichaam. Om alles weer op een normaal niveau te krijgen gaat helaas wat tijd overheen. Gelukkig is het tijdelijk. Bij mij hielp sporten, gezond eten en genoeg ontspannen gelukkig wel! Die horrormonen ook he blehhhhh?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *