Baby Kids Mama en zo Momlife Zwanger

Mijn derde kind dilemma (ja, dat was er hoor…)

derde kind dilemma, zwanger, derde kindje, wel of geen derde kind, mama en zwanger zijn, mamablog, mamalifestyle, lalog.nl, lalog, lalogblog, blog derde zwangerschap
Mijn derde kind dilemma… ja, dat had ik dus. Wel tweeënhalf jaar lang. En ooit, in een ver verleden, was ik al een twijfelmoeder. Dat ik nu zwanger ben van onze derde is dus helemaal niet zo vanzelfsprekend (voor zover dat al kan zijn). Een hele hoop wel-doen-niet-doen gesprekken met de man zijn eraan vooraf gegaan. En steeds trokken we dezelfde conclusie.

Het gevoel

We kwamen er steeds weer op terug dat het echt om het gevoel gaat. Je kunt wel allerlei redenen gaan bedenken om er niet voor te gaan maar als je gevoel zegt dat je toch echt nog een kind wil… Het enige probleem was dat ik niet zo goed wist wat mijn gevoel zei. Ergens was er dat knagende gevoel dat ons gezin nog niet compleet was maar ik durfde de knoop niet door te hakken.

la log, baby, baby 1 jaar, verjaardag baby, dreumes, blog, mama blog, mama-lifestyle blog

Daarnaast dacht ik er ook constant aan dat mijn vruchtbaarheid (nog) niet oké was door mijn heftige schildklierklachten de tweede helft van vorig jaar. De schildklier heeft grote invloed op zwanger worden en blijven. Mijn periodes liepen nog niet zo lang weer redelijk goed en ik was bang dat er helemaal niks meer van klopte, van dat lijf van mij. En toen, ineens, werd de knoop doorgehakt voor mij zonder dat ik het zelf hoefde te doen: ik was zwanger van onze derde beeb!

zwanger, derde kind, baby, blog, blogger, mamablog, mamablogger, mamablogger zwanger, lalog, lalog.nl, lalogblog

Pas na ruim zeven weken kwam ik erachter dat ik zwanger was want ja, die periodes zouden nog wel eens niet helemaal goed kunnen zitten dus ik keek er niet van op dat mijn menstruatie uitbleef. Maar in combinatie met die zere borsten en misselijkheid kwam het me ineens wel heel bekend voor 😉

Mijn eerste reactie?

Allerlei emoties gingen door me heen toen ik weer een positieve zwangerschapstest in mijn handen had! Blijdschap ging voorop. Op de voet gevolgd een lichte shock (drie is toch wel heel veel!) en daarna vooral enthousiasme (het moest zo zijn!).

Twijfel is er nooit meer geweest: die derde hoort gewoon bij ons. Wij zijn dus écht een gezin van vijf, dan zijn we pas compleet. Het gaf me zo’n rust! Ik hoefde er niet meer over na te denken want het was gewoon zo. Onze baby boy komt eraan

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

Volg La Log ook op Facebook & Instagram 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *