Kids Mama en zo

Kinderen en schermtijd. Dit is onze balans.

tv, schermtijd, kinderen, kids, tablet, scherm, spelen, tv kijken, mamablog, balans schermtijd, verdeling schermtijd, mamalifestyle, lalog.nl, lalogblog, lalog
Kinderen en schermtijd. Ik ben in dit artikel heel eerlijk over hoe wij hier in staan en over de balans die we hierin hebben voor onze kinderen. En nu we toch heel eerlijk bezig zijn: welke balans?

Het is niet dat we nergens naar kijken en geen grenzen hebben wat schermtijd betreft. Er zijn zeker grenzen. Niet elke dag achter dat scherm, genoeg (buiten) spelen, knutselen en kleuren en dan zit het bij ons wel goed. Maar een echte balans is er bij ons niet echt wat schermtijd betreft. Waarom? Heel simpel: dat is niet nodig. Onze meiden willen heus wel tv kijken of op de tablet en dat mogen ze dan meestal ook omdat ze er niet heel vaak om vragen.

Hoe vaak dan?

tv, schermtijd, kinderen, kids, tablet, scherm, spelen, tv kijken, mamablog, balans schermtijd, verdeling schermtijd, mamalifestyle, lalog.nl, lalogblog, lalog
Ja, hoe vaak zitten ze dan achter een scherm? Dat wisselt dus enorm. Soms zitten ze twee weken lang niet achter de tablet en gaat de tv vrijwel niet aan. Maar het is dus ook wel anders: soms gaat de tv wel vaker aan op een dag of mogen ze een half uurtje filmpjes op de tablet kijken (kindertube!). Zolang ze dit blijven afwisselen met (buiten) spelen, puzzelen, knutselen en whatever vind ik het allang goed. We willen er vooral niet te panisch over doen en daar bedoel ik mee dat het geen ‘ding’ moet worden. Het moet wel allemaal leuk en normaal blijven. We gaan het niet verbieden maar het moet dan ook weer niet de spuigaten uitlopen met die schermpjes.

Gelukkig zijn Noor en Lot er dus heel makkelijk in. Over het algemeen blijven ze er niet om zeuren als ik een keer ‘nee’ zeg en gaan ze gewoon iets anders doen. Top. Vooral houden zo want anders komt er wel een maximum aan schermtijd hier in huis, maar gelukkig hoeven we dat op dit moment dus niet te doen.

En weet je wat het ook is? Ze groeien ermee op, deze generatie. Noor zit in de kleuterklas en daar werken de kleutertjes nu al met een digibord! En met boeken. Ik vind die combinatie fijn. En zo mag het thuis ook zijn.

Hoe gaat het bij jou thuis met schermtijd? Is het ‘nodig’ om een max. in te stellen?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg lalog.nl ook op Facebook en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *