Mama en zo Zwanger

De hormonenstorm tijdens mijn derde zwangerschap

zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, buik, buikfoto's, mamblog, mamalifestyle, blog, lalogblog, lalog, lalog.nl

De hormonenstorm. Oké, deze variant kende ik nog niet en ik heb al veel hormonale shit meegemaakt. Dat het nu extra heftig binnenkomt tijdens deze zwangerschap heeft natuurlijk alles te maken met het stilvallen van mijn schildklier vorig jaar. Lees mee hoe de tiran in mij ontwaakte en hoe ik pieken en dalen beleef tijdens mijn derde zwangerschap…

Van blij ei naar tiran

zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, buik, buikfoto's, mamblog, mamalifestyle, blog, lalogblog, lalog, lalog.nl

Meestal ben ik gewoon zo blij als op de foto hierboven hoor 😉 Happy en dankbaar, zo voel ik me voornamelijk. Maar vooral in het eerste trimester namen de hormonen regelmatig een loopje met me. Ik herkende mezelf niet in mijn felle reactie naar de meiden toe als ik boos op ze werd. Ik dacht toen ook echt dat mijn schildklierwaardes niet goed zaten toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Ik voelde gewoon dat ik mezelf niet helemaal was.

Super schuldig en in- en in slecht voelde ik me als ik mijn stem verhief naar volume tiran. Tranen volgden standaard. Normaal kan ik heel veel van Noor en Lot hebben en word ik niet snel boos, maar in dat eerste trimester… mennn. Toen ik die positieve zwangerschapstest vast had, dacht ik ook meteen ‘Ooooh, vandaar’. En gelukkig zijn die monsterbuien gezakt nu in het tweede trimester. Af en toe steekt de tiran nog eens de kop op maar die momenten zijn gelukkig zeldzaam. Ik merk dat de hormonenstorm wat is gaan liggen.

zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, buik, buikfoto's, mamblog, mamalifestyle, blog, lalogblog, lalog, lalog.nl
Vanaf week 20 is de baby zelf ook hormonen aan gaan maken en is hij niet meer afhankelijk van mijn schildklierhormonen. Dat is een fijn idee. De kans op afwijkingen veroorzaakt door (een tekort aan) mijn schildklierhormonen word dan minder, of is zelfs helemaal verdwenen. Voor mij betekend dat dat ik mijn waardes gewoon zoals altijd goed in de gaten moet blijven houden en nu juist moet uitkijken voor een hyper ipv hypo.

Gelukkig is de hormonenstorm al een aantal weken geleden gaan liggen. Af en toe waait er nog een zuchtje maar ik hoop dat het verder rustig blijft want het is veel te fijn om het niet meer te voelen razen in mijn lijf. In deze derde zwangerschap was het ook zoveel heftiger dan in mijn vorige twee maar misschien heeft dat iets te maken met het feit dat er nu een baby boy onderweg is?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

lalog.nl op Facebook
lalog.nl op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *