Kids Mama en zo

5x doen deze zomer met kleine kinderen

5x doen deze zomer, doen met kinderen, doen in de zomer, zomer, kinderen, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log

De zomer. It’s on. Meestal dan, want hier in Nederland is het nogal afwisselend. Het is namelijk of een soort van herfst of tropisch warm. Te warm. En daar zit je dan met twee kleine kinderen te koekeloeren. Want wat doe je dan? Wij doen van alles en nog wat om deze zomer voor Noor en Lot zo leuk mogelijk te maken, en hoeft helemaal geen grote onderneming te zijn. Hier 5 simpele en leuke dingen om deze zomer te doen met je kleintjes:

1- In het zwembadje zonder water

5x doen deze zomer, doen met kinderen, doen in de zomer, zomer, kinderen, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log

Tijdens de herfstachtige dagen deze zomer hou je gewoon dat echte zomergevoel vast door het zwembadje zonder water in de tuin te zetten. Neem wat speelgoed van binnen mee of gooi er wat ballen in en ze zijn wel even zoet. Geweldig vinden ze dit! Plus: ze zijn lekker buiten.

2- Naar het bos

5x doen deze zomer, doen met kinderen, doen in de zomer, zomer, kinderen, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log
Als het wat warmer is, is het in het bos heerlijk koel onder de bomen. Een echte aanrader is het Kabouterbos in Breda (Mastbos). Er is een route van 1,5 kilometer waar de kleintjes steeds de volgende kabouter moet zoeken en voor de wat oudere kinderen zijn er ook opdrachten te doen. Woon je niet in de buurt van Breda? Zoek een speelbos op in de buurt of ga paddenstoelen zoeken in een “gewoon” bos. Na afloop lekker met z’n alle een ijsje eten, en je hebt gegarandeerd een leuke middag!

3- Picknicken in de tuin

Picknicken in je eigen tuin zorgt echt meteen voor een vakantiegevoel! Voor de kinderen is dit al een heel avontuur, want buiten picknicken op een kleed is natuurlijk wel heel bijzonder en lekker zomers!

4- De lokale speeltuin bezoeken

5x doen deze zomer, doen met kinderen, doen in de zomer, zomer, kinderen, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log

Simpel, en altijd een hit: de lokale speeltuin bezoeken. Ik neem vaak wat te drinken en te snacken mee en dan zijn de meiden helemaal tevreden. Na het speeltuinbezoek plak ik er meestal nog een wandelingetje of bezoekje aan opa en oma aan vast 🙂

4- Binnen bivakkeren

5x doen deze zomer, doen met kinderen, doen in de zomer, zomer, kinderen, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log
Als er tropische hitte heerst in ons land, dan baal ik. Dan is het namelijk té warm om iets met de kinderen te gaan doen. De zonnekracht is te sterk en het is te benauwd. Binnen bivakkeren it is. En in het ergste geval is dat met de ventilator zoals je hier ziet, haha. Maar dan: binnen. Gelukkig is ons huis heerlijk koel. Binnen kun je ook best picknicken. En tenten bouwen. En in een badje spelen 🙂 Ik zet de kinderen op een belachelijk hete dag gerust boven in bad met koel water. Daarna zo lang mogelijk in hun blootje laten rondstruinen en dan boven nog wat spelen, maakt hun middag helemaal goed.

Heb jij nog leuke aanvullingen? Lees ook hoe je als moeder een ultiem vakantiegevoel kunt hebben! 🙂

 

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en volg La Log.nl op Facebook en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *