Body & food Lifestyle Mind & body

Dit is de meest effectieve én leukste core training!

core training, Xco, Xcore, blog, trainen, buikspieren, workout, lifestyle, lifestyle blog, mamablog, mama-lifestyle blog, la log, la log.nl
De meest effectieve en leukste core training… dat ik hier nog nooit een heel artikel aan gewijd heb snap ik even niet want ik ben zwaar fan. Het is verslavend! Al jaren geef ik deze groepsles die me na twee zwangerschappen in no-time weer een loei sterke core bezorgde en tot mijn grote verbazing zijn er nog steeds mensen die dit dus niet kennen! Ik heb het natuurlijk over Xcore!

Xcore?

groepslessen, xco, xcore, core training, workout, health, blog, buikspieren trainen, lifestyle, mamablog, mamalifestyle blog, la log, La Log.nl

Xcore staat voor extreme core training. Je buik, rug en taille staan centraal in deze groepsles maar ook armen, schouders, benen en billen worden getraind. Een full-body workout met het accent dus op je core. Tijdens deze 45 minuten durende groepsles gebruik je een Xco trainer. Dit is een aluminium buis gevuld met grit die er in drie verschillende maten is. Het grit sla je de hele les door van deksel naar deksel waardoor er een terugslag ontstaat. Dit heet reactive impact en dit heb je dus niet als je traint met een “dood” gewicht zoals een dumbbell. Je traint drie maanden lang met dezelfde choreografie en motiverende muziek. Zo wordt je steeds sterker en beter in wat je traint en kun je groter gaan bewegen en harder gaan slaan gedurende die drie maanden.

Fun?

Ja, niet normaal! Xcore is echt mijn grote liefde qua sport. Voor mij is er niet een andere groepsles die zoveel trainingseffect en plezier heeft. Hoe gaaf is het om keihard met zo’n buis te rammen op stampende muziek terwijl je aan het trainen bent!

groepslessen, xco, xcore, core training, workout, health, blog, buikspieren trainen, lifestyle, mamablog, mamalifestyle blog, la log, La Log.nl
Ja, ik ben dus enthousiast, dat is duidelijk haha 😉 Maar het is natuurlijk niet zo dat je vanzelf een platte buik krijgt als je deze les regelmatig volgt. Je moet er wel keihard voor werken en je kunt de les zo zwaar maken als jij zelf wilt: harder slaan, een grotere buis pakken, groter bewegen… je moet het wel zelf doen 😉 Daarnaast tellen je andere trainingen en gezonde voeding natuurlijk ook mee maar hee: is een platte buik nou echt het belangrijkste? Nee! Jezelf fit voelen, gezond zijn en veel plezier hebben tijdens je workout zodat je het ook echt volhoudt: dat is het belangrijkste! ♥

Heb jij deze groepsles al eens gevolgd?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg La Log.nl op Instagram!

2 gedachten over “Dit is de meest effectieve én leukste core training!

    1. Het is idd zwaar als je het goed doet 😉 maar omdat het zo gaaf is kun je het ook goed volhouden en er zijn 3 maten Xco buizen waar je mee kan trainen dus lekker beginnen met een maatje M 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *