Body & food Mind & body Mind & mindset

Ode aan het blije ei

blij ei, blij, positief, happy, blog, lifestyle, mamablog, mama-lifestyleblog, La Log.nl
Het blije ei. Je kent er vast wel één, zo’n positivo. Zo iemand die altijd blij is. Happy. Heerlijk lijkt me dat. Ik ben er stiekem een beetje jaloers op want van oorsprong ben ik nou eenmaal niet altijd een blij ei. Wel vaak gelukkig maar nee, niet altijd. Niet dat ik vaak loop te negatieven hoor, zeker niet, maar als ik verrekte moe ben dan heb ik gewoon even niet de energie en behoefte om über blij te gaan doen. Maar het lijkt me heerlijk als je dat vanzelf dus wel doet. Wat is het geheim van het blije ei?

Half vol versus half leeg

Het glas van een positivo is altijd half vol. Ja, ja. Nou, als mijn wijnglas half leeg is dan heb ik het toch graag bijgeschonken hoor 😉 Hoe doen zij dat? Hoe ben je een blij ei als moeder met slaapgebrek, wallen tot op je knieën en een katergevoel?

blij ei, blij, positief, happy, blog, lifestyle, mamablog, mama-lifestyleblog, La Log.nl

Er zijn genoeg tips te vinden op internet om vrolijk(er) door het leven te gaan: van dankbaar zijn voor wat je hebt tot regelmatig bewegen of een cursus mindfulness volgen. Dit kan natuurlijk helpen, maar het is niet zo dat ik niet gelukkig ben want dat ben ik dus wel. Is het dan echt de vermoeidheid? De energie die ik soms mis? Want soms denk ik bij zo’n blij ei, pffff, mag het wat minder?! Maar ja, die persoon is gewoon al-tijd blij en daar is niks mis mee. Sterker nog: ik wil dat dus ook! Hoe ga ik dat nou doen?

Ik begin er gewoon hier mee, op de blog! Hoog tijd om binnenkort een nieuwe rubriek te gaan lanceren op La Log.nl. Iets met dingen waar ik blij van wordt. Foto’s. Eén keer in de zoveel tijd. Lijkt me enig, ik word al helemaal blij van het idee alleen al. En wat ik ook nog steeds wil doen is beginnen met supplementen om me gewoon wat energieker te voelen. Want er zijn van die dagen dat ik me de hele tijd zo sloom voel. Mijn schildklierprobleem helpt er ook niet echt aan mee. Mijn huisarts zei laatst tegen me dat ik me er misschien maar bij neer moet leggen dat ik vaak moe ben want, en I quote: “Elke vrouw van jouw leeftijd met twee kleine kinderen is moe.” Oh. My. God. Ik ben er van overtuigd dat het anders kan. Natuurlijk is het normaal om wel eens moe te zijn, maar het moet niet mijn blij-ei-zijn gaan overheersen. Daar was ze het dan toch wel mee eens en bij nader inzien zaten mijn hormoonwaardes toch aan de lage kant dus mijn schildkliermedicijn is omhoog gegooid. Dat kan wel eens een hele hoop schelen. Maar die rubriek komt er dus ook, net als die “energiepillen” 😉

Think happy thoughts! 

 

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Like La Log.nl op Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwe rubriek!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *