Mama en zo

Mama zijn: fun, love and play?

 

mama zijn, leuk, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Leuk, enig, fun… Nee, dat is het niet altijd nee, maar gelukkig komt het mama zijn voor mij daar in grote lijnen wel op neer. Ik krijg onwijs vaak de opmerking dat het wel heel erg druk zal zijn met die twee kleine schatten van ons, waarop ik antwoord dat het vooral genieten is. We hebben het er al zo vaak over dat het druk is met kinderen (true) maar het is ook nog zoveel meer dan dat. Gewoon lekker gek doen met je kind, dat glunderende gezichtje zien en elke dag een beetje meer van dat kleine mensje gaan houden is zo bijzonder. En net als je denkt dat je niet nog gekker op je kind kan zijn dan dat je nu al bent, word je weer overspoelt met een enorme dosis liefde. Wanneer je peuter “Mama, hou van jou,” zegt bijvoorbeeld. Want dat doet ze, die Noor van mij.

mama zijn, leuk, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Love, fun and play

Nooooit had ik me een aantal jaar geleden kunnen bedenken dat het ZO leuk is om mama te zijn. Ik wist nog niet eens dat ik moeder wilde worden, koekkoek, sukkel! Haha! En moet je me nu eens zien: de definitie van moeder herself! Wat ben ik blij met mijn mooie meisjes en ik geniet van alle momenten met die twee. En als Noor komt kroelen en zegt dat ze me zo lief vind, jaaa, dan smelt ik. Maar ook pannenkoeken bakken, fietsen en naar buiten gaan is leuker dan ooit met kindjes. Hoe dan? Zij maken overal een feest van, dat vind ik mooi. En stiekem kan ik daar soms heel veel van leren: dat pure, oprechte genieten zouden wij volwassenen ook vaker moeten doen! Maar dan kom ik ook meteen bij een ander punt. Soms kun je gewoonweg niet onbezorgd genieten want je bent als mama veel te veel bezig met opletten, de omgeving scannen en op scherp staan. Ja, dat krijg je er gratis bij he…

mama zijn, leuk, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Kwetsbaar

Zo voel ik me soms dus ook ja. Net zoals die keer dat Noor van de glijbaan viel tijdens onze laatste vakantie. Jezus, wat schrok ik! Of dit dan: de koorts die bij kleine Lotje tot veertig graden opliep na haar inentingen. Er mag gewoon niks engs gebeuren met die meiden hoor, hallo! Je voelt je dan zo machteloos en vraagt jezelf af of je als moeder een gigantische verkeerde keuze hebt gemaakt. Op de foto hierboven was Noor net gevallen van die *#@!-glijbaan. Ze bleef met haar schoentjes hangen en tuimelde twee keer over de kop. Nou, geloof mij maar dat het hele park dat heeft gehoord. En nee, dat kwam niet door Noor, haha. Gelukkig worden zulke momenten snel weer overstemd door love, fun and play!

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *