Lifestyle Mama en zo Mind & body

Goede voornemens? Ja, dag!

goede voornemens, druk, mama zijn, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Goede voornemens, ik doe er niet aan. Werkt heel verfrissend hoor. Maar het is misschien ook een beetje stupide want het feit is wel dat er vijf maanden na de geboorte van dochter twee, nog vier zwangerschapskilo’s aan mijn lijf plakken. Dus, Wendy, dan kun jij best een goed voornemen gebruiken, denk je dan. Maar nee, hoor. Ik moet er niet aan denken. Lees mee waarom het heel bevrijdend is om geen goede voornemens te hebben!

Ik snap het wel hoor: nieuw jaar, nieuw alles. Dat idee. In januari ga ik écht beginnen, hoorde ik in december om me heen. Ik hield mijn mond stijf dicht want ik ga in januari helemaal nergens mee beginnen.
Dat doe ik wel op 20 februari. Of 16 april. Of gewoon helemaal niet. Kijk, het is niet dat ik geen goals stel voor mezelf, dat doe ik echt wel. 2016 Zat er vol mee:  een nieuw huis, nog een baby, groeien in mijn functie, meer tijd creëren voor mijn gezin. Dat heb ik allemaal bereikt het afgelopen jaar en ik werk aan een aantal van die dingen nog steeds keihard (nee, niet nog een baby dit jaar hoor, haha) dus waarom dan ook nog goede voornemens hebben? Die had ik in februari 2016 al en die zijn niet ineens weg. Net als die vier kilo, jaja.

Maar hoe zit het dan met die vier kilo?

Ja, het is natuurlijk leuk als die dit jaar vanzelf wegsmelten en dat kan ook gewoon nog echt gebeuren want de zwangerschapshormonen zijn mijn lijf nog niet uit. Maar als ze blijven plakken is het ook geen ramp. Dat heb ik allang losgelaten en dat is heus niet zo makkelijk voor een sporty. Ik sport nog vrij veel ookal ben ik nu gestopt met lesgeven en af en toe val ik wat lessen in dus ik kom elke week aan genoeg uurtjes beweging. Gezond eten doe ik ook, maar sinds ik mama ben geworden ga ik daar een stuk relaxter mee om.

Dus die vier kilo kwijtraken is niet echt een goal voor het nieuwe jaar want als ik er nog meer aan moet gaan doen als ik nu al doe, dan weet ik dat ik daar niet gelukkig(er) van word. En ik spreek uit ervaring. Mijn ooit oh zo strakke buik zorgde echt niet voor instant happiness en al die uren in de sportschool al helemaal niet. Tuurlijk: ik hou ervan maar daarom moet ik ook opletten dat ik niet weer doorsla. Want ik heb nu een gezin. En die hebben meer aan een mama incl. vier extra kilo, dan aan een mama met een strakke buik die alleen maar in de sportschool hangt. Maar voor iedereen die heeft besloten om meer aan zijn of haar gezondheid te gaan werken dit jaar: chapeau! En blijf dat dan ook doen he! Ook nog op 20 februari en 16 april 😉

Maar ik hoef dus eigenlijk nergens naar te kijken en anders te doen nu het januari is want ik ga gewoon door met wat ik altijd al doe. En misschien komt er nog wel eens een sap-kuurtje om de hoek kijken maar dan wel wanneer ik daar aan toe ben. En dat is dus niet in januari. Bevrijdend hoor.

Heb jij nog goede voornemens of ga jij ook gewoon lekker door zoals je al bezig was?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

3 gedachten over “Goede voornemens? Ja, dag!

  1. Nee hoor, precies wat je schrijft, waarom op 1 januari als t op iedere willekeurige dag kan! 🙂 Ik heb overigens niet echt goede voornemens, maar wel plannen en doelen. Al is dat uiteindelijk toch wel hetzelfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *