Lifestyle

Vrouwen en autorijden

auto rijden, vrouwen en auto rijden, auto, vrouw, blog, lifestyle blog, mamablog, la log
Of eigenlijk: ik en autorijden. Voordat er een heel scala aan haat mailtjes binnen stroomt. Want jullie kunnen heus wel goed autorijden. En ik ook wel. Soms. Maar het feit is nou eenmaal dat mijn rij-inzicht me wel eens in de steek laat. Ik weet niet of meer vrouwen hier last van hebben hoor, maar dat is een wilde gok. Het helpt ook niet echt dat ik er geen zak aan vind, aan dat autorijden. Gelukkig heb ik een verzachtende omstandigheid: een roze auto.

Dat scheelt weer een beetje, maar het falende rij-inzicht onder menig vrouw is een redelijk ruim begrip. De paniek slaat in ieder geval regelmatig toe bij mij in de auto. Of ik nou in mijn roze geval rijd of in onze andere auto. Ik vind het allebei niks. Het is te danken aan het falende rij-inzicht en dan met stip op één:

Nauwelijks, of compleet geen, richtingsgevoel.

Lekker dan. Ik raak de weg nog kwijt in mijn eigen woonplaats wanneer ik in de auto zit. En dat is geen grap. Ontelbare keren heb ik in paniek Wim gebeld (handsfree!) met maar één duidelijke vraag: ‘En nu?’. Het gebrek aan richtingsgevoel wordt op de voet gevolgd door het totale gemis van ruimtelijk inzicht. En daar heb je je parkeerprobleem. Ik loop liever een blok om (of twee, drie) dan dat ik ga fileparkeren!!! Je denkt toch zeker niet dat me dat na mijn praktijkexamen, veertien jaar geleden, ooit nog is gelukt?

En dan heb je nog een derde opvolgende: de kuttende medeweggebruiker. Die doet met opzet alsof ‘ie geen rij-inzicht heeft! Mind you: rechts inhalen, bumperkleven, onnodig seinen met lichten, jou er expres niet tussen laten, handgebaren maken, op z’n toeter gaan hangen, uit het niets remmen vlak voor je en the list goes on. Al deze ongemakken maken het er voor de weggebruiker met een poorly rij-inzicht niet makkelijker op. En dan hebben we ook nog de TomTom. Die werkt ook zo lekker. Ik raak dus ook gewoon de weg kwijt met dat ding. Gelukkig verhuizen we naar een dorp dat ik ken. Met, zo ongeveer, één straat. Dat is wel zo makkelijk.

auto, vrouwen, autorijden, lifestyle, blog, lifestyleblog, La Log
Jaaaa, dit is ‘m echt, haha! Hier rijd ik het liefst in!

Zit jij über relaxt in de auto of ben je net als ik?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

boek winnen, winactie, spannen boek, blog, die laatste zomer, tatiana de rosnay, mamablog, lifestyle blog, La LogPS: Boek winnen? La Log bestaat bijna twee jaar (yay!) en om dat te vieren geef ik bij 200 likes het spannende boek “Die laatste zomer” van Tatiana de Rosnay weg. Het enige wat jij hoeft te doen is de Facebookpagina van La Log een like te geven! Good luck!

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

5 gedachten over “Vrouwen en autorijden

  1. Ik doe niet liever dan met de auto rijden! Sinds ik een rijbewijs heb, ben ik vaak op de baan met papa’s auto. Als mijn vriend en ik ergens naartoe willen, laat die mij altijd met zijn auto rijden en ik vind het geweldig!

    1. Dat lijkt me heerlijk om autorijden leuk te vinden, Lies! Gelukkig hoef ik voor mijn werk maar een klein half uurtje te rijden en verder zet ik Wim zoveel mogelijk achter het stuur, hahaha 😉

  2. Heel herkenbaar dit, mijn vriendin heeft dezelfde problemen. Als ik er naast zit zijn er nooit problemen of iets dergelijks. Maar wanneer ze alleen auto gaat rijden gaat het helemaal mis. Het gaat gelukkig de laatste tijd wel wat beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *