Mama en zo

Hypnobirthing: ontspannen bevallen?!

hypnobirthing, bevallen, mamablog, La Log
Met knikkende knieën zat ik in de auto naar het ziekenhuis. Blik op oneindig. Zinnen als ‘Het past nooit’ gingen als een mantra door mijn hoofd. Lekker handig.
En dat is nog maar een fractie van hoe ik mijn eerste bevalling heb beleefd. Dat gaan we nu dus eens even anders doen. Hoop ik. Ontspannen is namelijk een ding voor mij. Een ding dat me niet zo goed lukt. Altijd raast er een constante spierspanning door mijn lijf: mijn spiertonus is bovengemiddeld hoog. Op zich niet heel erg, maar het maakt het erg lastig om mijn lijf te ontspannen. En die spierspanning ben ik niet anders gewend, maar ik kan je vertellen dat het niet heel erg handig is op het moment dat je moet gaan bevallen. Dus deze keer wil ik gaan bevallen volgens de Hypnobirthing-methode.

Ik ga er in ieder geval alles aan doen om over vijf maanden zo ontspannen mogelijk de bevalling van baby 2.0 in te gaan. Ik hoor je denken: “Ontspannen bevallen? No way!” Way! Mijn lieve vriendin, en oprichtster van Bliss Hypnobirthing, Eva heeft het zelf ervaren tijdens de bevalling van haar derde kindje. “Wen, het kan écht!” verzekerde ze me. En hoewel de naam “hypnobirthing” misschien anders doet vermoeden: het heeft niets met hypnose zoals wij dat kennen te maken. Wat het dan wel is? De ‘hypno’ in hypnobirthing staat voor gefocuste concentratie, ofwel hypnose. En wat mij nou zo ontzettend aanspreekt in de cursus?

Met HypnoBirthing® leer je, dat als stress, spanning en speciale omstandigheden niet aanwezig zijn, pijn geen onderdeel van de bevalling hoeft te zijn. Je krijgt het vertrouwen in je lichaam terug en het zal gemakkelijker zijn om in een diepe ontspanning te kunnen komen. Tijdens die diepe ontspanning ben je helder, wakker en bewust van de golvingen van je lichaam en de voortgang van je baby. Omdat je jezelf hebt getraind om helemaal tot rust te komen, ben je in staat om de geboorte te beleven in een sfeer van rust en ontspanning waardoor je weer vrij bent van angst, zodat de spieren van je lichaam optimaal kunnen functioneren, zoals de natuur het bedoeld heeft. (bron:hypnobirthingbreda.nl)

Nou, dat lijkt me dus heerlijk, haha! Ik ga de vijf weken durende cursus bij Eva volgen als ik ruim vierentwintig weken zwanger ben en ik ben erg benieuwd wat de cursus me gaat brengen! Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte via de blog, want wie wil nou niet ontspannen bevallen?!

hypnobirthing, bevallen, mamablog, La Log
Bliss Hypnobirthing
hypnobirthing, bevallen, mamablog, La Log
Mijn bevalling van Noor duurde 23 uur… Ik ben zo benieuwd hoe de tweede zal gaan!

Wil je meer nog meer info over Bliss Hypnobirthing en de cursus? Klik, klik, klik!

Hoe denk jij over hypnobirthing? En hoe heb jij jouw bevalling ervaren?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Eén gedachte over “Hypnobirthing: ontspannen bevallen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *