Interieur & thuis

Speculaas op je muur smeren

verven, verf, muurverf, muur, muren, kleur, verfkleur, blog, lifestyle, lifestyleblog, speculaas, la log
Termen als Klokhuis, Schijn, Zeep en nee deze dan: Bobbel (!) vlogen door onze nieuwe woonkamer de afgelopen week. Op en Top en Aarzeling kwamen ook nog vluchtig voorbij. En dan heb ik het over kleurenstaaltjes. Ja, ik weet het niet hoor maar die namen maken de kleuren niet echt aantrekkelijk. De kleurenstaaltjes werden zorgvuldig geselecteerd in tal van bouwmarkten en ook online is er het een en ander besteld. Er moet namelijk geverfd worden in ons nieuwe huis. Gék werd ik ervan want WAT zou ik nou op die muren doen?

In ieder geval geen bobbel met zeep. En ook geen aarzelend klokhuis. Het zijn Afstemming, Wit en Speculaas geworden. Jawel. Er was daar eerst nog de overtuiging dat ik voor Zacht Grijs zou gaan voor in de woonkamer (hoezo ineens een normale naam trouwens?), maar toen ben ik toch gezwicht voor Speculaas. Het zit namelijk zo: ik heb iets met beige. Hoewel de naam je doet denken aan een bruine poepkleur is Speculaas is een zachte, beige tint. Ik vind dat zo mooi in combinatie met wit! Alleen. Heb. Ik. Dat. Nu. Ook. In ons huidige huis bedoel ik. Speculaas is familie van de beige-tint die nu op mijn muur zit. Die zit er al bijna acht jaar op en ik blijf ‘m mooi vinden. Ik heb niet één keer de neiging gehad om die kleur over te verven. Ik vind het zo’n fijne basiskleur die met veel dingen te combineren is. Ik heb nu een fijne structuurverf op de muur zitten, maar mijn Speculaas muren worden helemaal strak en glad. Hipper dan het structuurverfje. Ik moest Wim er even van overtuigen, maar uiteindelijk is hij zo druk bezig met Bob de Bouwer spelen dat hij me maar m’n gang laat gaan. Wel zo fijn.

verven, verf, muurverf, muur, muren, kleur, verfkleur, blog, lifestyle, lifestyleblog, speculaas, la log
De namen maken het er niet aantrekkelijker op…

De Speculaas muren worden gecombineerd met wit en in onze slaapkamer heb ik gekozen om een muur in Afstemming te verven. Het is een mooie, rustige kleur die tussen lichtgrijs en lichtblauw/groen in zit. Ook gecombineerd met witte muren. Natuurlijk gaan jullie het resultaat zien van mijn met Speculaas besmeurde muren! Stay tuned!

Welke kleur heb jij op je muren gesmeerd?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Ps: de kleuren zocht ik uit bij Praxis. Volgende week zie je het resultaat op de blog!

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

3 gedachten over “Speculaas op je muur smeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *